Děti při výuce zkolabovaly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děti při výuce zkolabovaly

Ve škole zasahovalo pět sanitek.
Ve škole zasahovalo pět sanitek. (Foto ZZS PK)

O pořádné zpestření výuky chemie se postaral žák v jedné ze tříd základní školy v Chotěšově na Plzeňsku. Zrovna probírali rozptyl látek s praktickými příklady. Klukovi se nezdál jejich zápach, tak ho chtěl přebít voňavkou. Jenže chemikálie včetně čpavku s ní zřejmě zareagovaly…

Spolužákům se udělalo zle a začali kolabovat. Lékaři ze záchranky ošetřili na místě třináct dětí (12 až 13). „K ošetření do nemocnice jsme jich odvezli deset. Jedna dívka byla ve vážném stavu,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha.
Žádné není v ohrožení života. Na místo dorazila i speciální laboratoř hasičů. Nebezpečné látky už nenaměřila. U žáků k alergické reakci a podráždění dýchacích cest. Některé se tak pozvracely.  „U žáka to nebyla schválnost, řekl nám, že byl pokus. Chtěl prý zjistit, jak se dá tekutina rozptýlit a zkusil to s voňavkou,“ uvedl jeden z učitelů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.