Trauma textaře Ondřeje Suchého: Můj syn jel v drogách... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Trauma textaře Ondřeje Suchého: Můj syn jel v drogách...

Marek nežije s otcem od tří let, kdy se rodiče rozvedli.
Marek nežije s otcem od tří let, kdy se rodiče rozvedli. (Foto ČT)

Bezesné noci, strach a deprese provázely Ondřeje Suchého (73) několik let, když jeho jediný syn Marek (46) propadl drogám. Když už nikdo nevěřil, že se z toho dostane, vyléčil ho psychiatr Jan Cimický (70).

Syn filmového publicisty, textaře, moderátora a bratra slavného Jiřího Suchého (87) propadl drogové závislosti na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.


Momenty hrůzy

„Po listopadu 1989 si mnoho rodin, kde měli puberťáky, prožilo momenty hrůzy, protože kluci a holky byli jako urvaní ze řetězu. Přišly sem drogy, jiný způsob života,“ zavzpomínal na nejtěžší období svého života otec Suchý.

Dnes se stydí

„Když jsem dospíval a i později, jsem tátovi nedělal moc dobrý jméno. Spadával jsem na tu špatnou stranu. A tam jsem zůstal poměrně dlouho. Dneska se za to moc stydím,“ promluvil Marek před kamerou 13. komnaty o létech drogové závislosti, která jeho otci přinesla i deprese.
„Nevěřil jsem, že se z toho dostane,“ přiznal Ondřej, který se se synem kvůli tomu i roky neviděl.

Nyní je fajn kluk

„Postupně jsem poznával, že je to fajn i bez drog. Pan doktor Cimický mi pomohl, žádný jiný to se mnou neskoulel jako on. Ze dne na den se mi rozsvítilo. Nedokážu to popsat. Najednou jsem si řekl, že je to totální blbost,“ svěřil se Marek, který má dnes démony pod kontrolou.
„Letos jsem byl na jeho svatbě, kde už byly družičky jeho dcerušky. Dneska je fajn kluk,“ pronesl táta Ondřej hrdě ve své 13. komnatě, kterou zítra večer vysílá ČT1.

Psychiatr Cimický: Byl to těžký případ
Markovi pomohl až psychiatr a rádce slavných Jan Cimický. „Byl to dost těžký případ. Marek se s tím velice pral. Bylo to se střídavými úspěchy,“ prozradil Cimický.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.