Ivana Zemanová na cestách: Tajemství šatů první dámy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ivana Zemanová na cestách: Tajemství šatů první dámy

První dáma Ivana Zemanová.
První dáma Ivana Zemanová. (Foto Profimedia.cz)

Kdyby žil Vincent van Gogh, mohl namalovat svou Ženu v modrém na Hradě! První dáma Ivana Zemanová (53) totiž poslední dobou téměř jiné šaty neobléká. »Malé modré« s rozevlátými šifonovými rukávy vzala na přivítání indického prezidenta i do olomoucké pražírny kávy či konzervárny.

Variace na stejné modré téma provází ženu prezidenta Miloše Zemana (73) už léta. Téměř stejné šaty jako nyní, jen s kratšími netopýřími rukávy, vzala na novoroční oběd letos v lednu či o půl roku později na svatbu hradního protokoláře Vladimíra Kruliše (36). Zřejmě na tytéž šaty jen ve slavnostních chvílích (jako bylo třeba loňské odevzdání petičních archů na podporu kandidatury jejího muže či uspořádání koncertu pro podporovatele letos v březnu) připíná výrazný štrasový lem kolem výstřihu.

Spořivost mimo mísu
V poslední době však paní Ivana dává přednost podobnému modelu s předlouhými průhlednými rukávy – v podstatě je neodkládá. Má je zřejmě za univerzální »montérky« pro funkci první dámy. A tak v témže ohozu začátkem září vítala na Hradě indického prezidenta Ram Nath Kovinda (72) s chotí, zahájila v nich už dva výjezdy do krajů a nedávno v nich navštívila pražírnu kávy a také konzervárnu v Olomouci. Jenže... Taková »spořivost« přitom není podle stylisty, s nímž hovořilo Aha!, na místě.

Stylista: Barva jí sluší, ale...
Málokteré první dámě se podaří být módní ikonou, jakou byla třeba Jackie Kennedyová. Přesto není tak úplně jedno, co si manželka prezidenta oblékne. Pro Aha! zhodnotil Ivanu Zemanovou Petr Lukeš z Asociace vizážistů a stylistů.

Je v pořádku, když si první dáma oblíbí jen jeden model?

„První dáma by rozhodně neměla vyvolávat dojem, že šetří a obléká stále tytéž šaty. Může mít svůj obvyklý stálý styl ovšem nikoliv stále jedny šaty.“

Sluší vůbec paní Ivaně tyto »malé modré«?

„Barva šatů jí sluší. Na druhou stranu s šifonem je potřeba nakládat opatrně. I když osobně tyto šaty považuji za to slušivější, co se v šatníku první dámy dalo veřejně zahlédnout.“


Přesto – je vhodné, aby v jednom dni absolvovala několik rozdílných akcí jako je návštěva chrámu a konzervárny v týchž šatech?
„Převléknout se v jednom dni adekvátně příležitosti by se k první dámě, která má vybudovaný dobrý styl, určitě hodilo. Ale na druhou stranu u paní Zemanové by pro začátek určitě stačilo najít svůj styl. Ten by měl stát na vysoké kvalitě zpracování, střízlivosti v barevnosti i stylu a přitom osobité nápaditosti a jisté nezaměnitelnosti, která se k takto výjimečné společenské roli rozhodně patří.“

Není ale už pro paní Ivanu, z níž se módní ikona zřejmě nestane, pozdě?
„Myslím si, že pro to najít svůj styl není nikdy pozdě. Na druhou stranu, pokud s tím první dáma začne nyní, je to pět minut po dvanácté.“

 

Zemanův »vejminek«
Sní o bungalovu, který si postaví v Mnichovicích poblíž Prahy. Miloš Zeman (73) včera vyjevil své plány na dobu, kdy skončí v úřadu. V obci, jak potvrdila starostka, si už byl obhlédnout pozemky. „Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory,“ řekl Zeman. Ve skromném bungalovu hodlá mít jednu místnost s knihami a houpací křeslo.

Zemanová exkluzivně: Změnit Miloše? To nejde... Místo dárku jsem mu dala pusu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
anka
29. 9. 2018 • 15:27

Nejde vubec o to, jestli to nekomu slusi ci ne. Pani prezidentova je obezni - protoze kouri, necvici a prejida se....To urychluje starnuti a vytvari vhodne prostredi pro nejruznejsi nemoci a zdravotni problemy.

ivanak
28. 9. 2018 • 08:06

Paní Zemanová je od pohledu skromná dáma a bylo to vidět už při první volbě prezidenta.Nikde se necpala a nepředváděla.Ale i kdyby měla na hlavě svatozář,tak ji budou někteří hanit.Sluší jí to.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.