Nová Popelka! Pohádkově krásné šaty: Komu to nejvíc sluší? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nová Popelka! Pohádkově krásné šaty: Komu to nejvíc sluší?

Do modré se jako nevlastní Popelčina sestra Dora převlékne Anička Slováčková.
Do modré se jako nevlastní Popelčina sestra Dora převlékne Anička Slováčková. (Foto pro Aha! – show Tři oříšky pro Popelku, ara)

Mistrná recyklace! Tak by se daly popsat kostýmy pro rodinnou show inspirovanou legendární filmovou pohádkou Tři oříšky pro Popelku. Pavel Trávníček (67) v ní sice povýšil z prince na krále, ale na kostýmu pro něj a jeho poddané se šetřilo.

„Na představení je potřeba zhruba 250 kostýmů, protože na každou roli jsou tři až čtyři alternace a každá postava má až pět kostýmů. A k tomu jsou samozřejmě potřeba i kostýmy pro tanečníky, kteří představují lidi ze zámku a statku,“ prozradil deníku Aha! dobře informovaný zdroj z produkce rodinné show. Ne všichni herci ale dostanou úplně nové kostýmy. Kromě Popelky a prince budou mít všichni přešité.


„Upravují se kostýmy, které měl kostýmní výtvarník Roman Šolc ve svém skladu ze všech inscenací, na kterých kdy dělal,“ dodal zdroj s tím, že první kostýmní zkoušky už proběhly. Poprvé se v nich bude na prknech pražského Kongresového centra zkoušet 24. září, ale vše se bude dolaďovat až do premiéry, která je plánovaná na 12. října.

Ožije i sova
Bylo nutné vytvořit také speciální kostým na sovu Rozárku, kterou ztělesní tanečnice. A bude v něm i létat!

Odkud je brali
Kostýmní výtvarník Roman Šolc šil nejen do mnoha baletů a činoher, ale také muzikálů Kleopatra, Tři mušketýři, Golem, Angelika, Dracula, Mona Lisa, Baron Prášil, Robin Hood, Hello, Dolly!, Kat Mydlář, Zpívání v dešti, Casanova, Fantom Opery, Mamma Mia!, Ať žijí duchové, Rocky. A právě odtud pocházejí kostýmy, které se přešívaly pro Popelku.

Nestárnoucí šťabajzna Jan Švandová: Budu zlá macecha! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.