Bachař znásilnil vězeňkyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bachař znásilnil vězeňkyni

Schizofrenik rozsekal otce i tetu.
Schizofrenik rozsekal otce i tetu. (Ilustrační foto ara)

Na čtyři měsíce do těžké káznice byl 10. března 1929 odsouzen suspendovaný inspektor píseckého kriminálu Rudolf P. Byl obžalován, usvědčen a uznán vinným ze zločinu znásilnění podle paragrafu 132 tehdy platného trestního zákona.

Inspektorův odporný a právem potrestaný násilný skutek byl o to horší povahy, že jakožto státní úředník využil svého postavení ve věznici a jeho obětí se přímo v cele stala odsouzená trestankyně V. z nedalekých Strakonic. Ke znásilnění došlo v prosinci 1927.
Zločinem Rudolfa P. se zabýval trestní senát krajského soudu v Písku. Inspektor byl již předtím suspendován a zbaven výkonu služby ve věznici. S ohledem na delikátnost případu bylo líčení soudem prohlášeno za neveřejné. Veřejnost a tisk mohly být přítomny až vyhlášení rozsudku. Kromě čtyřměsíčního pobytu v těžké káznici uložil soud Rudolfu P. také čtyři nucené půsty. „Rozsudek přijal apaticky,“ napsal Večerní list. Z dnešního hlediska byl ovšem vynesený trest za znásilnění a zneužití pravomoci veřejného činitele velmi milosrdný.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.