Milenec Diany zemřel! Princezna si ho pašovala do paláce v kufru auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Milenec Diany zemřel! Princezna si ho pašovala do paláce v kufru auta

Princezna Diana
Princezna Diana (Profimedia.cz)

Muž, který kdysi způsobil obrovský skandál, když ho našli polonahého na útěku od britské princezny Diany (†36), je po smrti. Významný obchodník s uměním Oliver Hoare zemřel ve Francii na rakovinu ve věku 73 let.

Ze všech známých milenců lady Di, mezi které počítáme Jamese Hewitta, Jamese Gilbeyho, Willa Carlinga a Dodiho Fayeda, byl Hoare ten nejinteligentnější a nejuhlazenější. Zamlada si o něm ženy u dvora šeptaly, že je nejen fešák, ale i výborný milenec. Není divu, že se na něm Diana nakonec stala závislou. Oliver Hoare byl absolventem Etonu a kamarádem prince Charlese (69), nemohl tedy ani v roce 1981 chybět na jeho svatbě s Dianou.

Plány útěku

Diana se do o 16 let staršího bonviána beznadějně zamilovala na začátku 90. let, když už její manželství silně strádalo. Svým nejbližším kamarádkám se svěřila, že s Oliverem uteče do Itálie a tam budou spolu navěky žít. Jednou svého milence propašovala v kufru auta do Kensingtonského paláce. Podruhé ho nachytala ochranka v palácové chodbě, jak se polonahý snaží vyplížit z paláce, když nečekaně spustil požární poplach. Nutno dodat, že ani v této chvíli jako správný gentleman neodložil svůj doutník.

Nechtěl rozvod

Lady Campbell, která psávala pro královskou rodinu životopisy, dokonce tvrdila, že Diana byla s Oliverem v jiném stavu a musela na potrat. Ačkoli byla do něj Diana beznadějně zamilovaná, on se nechtěl rozejít se svou francouzskou manželkou Diane de Waldner, dědičkou ropných miliard, se kterou měl tři děti. Ve Francii také Oliver Hoare dožil svůj život.

300 telefonátů

V roce 1994 se Hoare snažil ochladit jejich důvěrný vztah, ale Diana se stala extrémně hysterickou a zasypávala ho celonočními žárlivými a vyčítavými telefonáty. Bylo jich více než 300 a zajímal se o ně dokonce i Scotland Yard. Galantní Hoare ale vyšetřování včas zarazil.

Víte, že...

...Diana skutečnost, že měla s Hoarem milostný vztah, přiznala v roce 1995 v rozhovoru pro magazín Panorama?

 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.