Petr Štěpánek (69), hvězda ORDINACE: Přiznal mindráky z mládí. PLÁNY NA ZMĚNU PŘÍJMENÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petr Štěpánek (69), hvězda ORDINACE: Přiznal mindráky z mládí. PLÁNY NA ZMĚNU PŘÍJMENÍ

Z otce Zdeňka Štěpánka měl Petr respekt.
Z otce Zdeňka Štěpánka měl Petr respekt. (Foto Aha! – TV Nova, ara)

Slavné příjmení jako zodpovědnost i prokletí vnímal Petr Štěpánek (69). Proto nechybělo málo a syn herecké legendy Zdeňka Štěpánka (†71) a hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 se ho vzdal!

„Byl jsem čtvrtý, který šel z rodiny k divadlu. Ono se řekne Štěpánek, ale on je to Damoklův meč,“ přiznal představitel seriálového docenta Eduarda Valšíka. „Dokonce jsem si proto chtěl svého času změnit jméno, aby mě nespojovali s rodem, Chtěl jsem si vzít matčino jméno za svobodna,“ prozradil herec, který se tak dnes mohl jmenovat Petr Gross - po matce Soně Grossové. A podepsalo se na tom i to, s kým se jeho otec stýkal.

„Když si vzpomenu, kolik gigantů kultury se objevilo u nás doma. Například Adina Mandlová byla tak nádherná, že jsem z ní začal koktat. Nebo Hugo Hass u nás seděl u oběda. Byl to takový skromný člověk a fajnový strejda,“ zavzpomínal herec v pořadu Host na Radiožurnálu. 

Z táty herecké legendy měl zkrátka mindrák. A proto dělal i tajně přijímačky na DAMU. „Máma o tom věděla, ale tátovi jsme to neřekli. Víte, otec měl vlastnost, že se dokázal podívat takovým způsobem, že to člověka zabolelo víc než rána. A já měl strach, že kdyby se na mě tak podíval, že to vzdám,“ přiznal Štěpánek, který jako mladý ještě netušil, kam až to dotáhne.

 Petr Štěpánek v nové roli a slušivém plnovousu

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Labello
12. 9. 2018 • 11:53

Petr Štěpánek je stejně charismatický jako byl jeho otec. A je to výborný herec.

pelagie
12. 9. 2018 • 08:01

opravuji narodil se roku 1948

pelagie
12. 9. 2018 • 07:58

To se mi nějak nezdá,když vezmu v úvahu, že se narodil roku 1947, byla Mandlová hned po válce zatčena, následně propuštěna a odchází do zahraničí, nejdříve do Anglie, Maltě,později v Kanadě...do vlasti se vrací po revoluci 1990 jak stará, nemocná dáma a následně v roce 1991 umírá ....stejně tak Hugo Hass, roku 1939 dostal v divadle výpověď a odchází do zahraničí ,poslední roky žije ve Vídni..do Prahy přijel v roce 1963 byla to jeho první a poslední návštěva Prahy a roku 1968 umírá ve Vídni.....tak mi prosím vysvětlete jak mohli navštěvovat rodinu Štěpánkových a že by si je mohl nejmladší Štěpánek pamatovat....až budete příště psát něco podobného ověřte si prosím fakta......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.