Fotbaloví fanoušci u soudu za napadení Afričana: „Černá hubo!“ řvali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fotbaloví fanoušci u soudu za napadení Afričana: „Černá hubo!“ řvali

Tomáš S.
Tomáš S. (Foto Aha! – Mária Rušinová)

Nadávky, údery a kopy! To si vytrpěl Afričan, kterého loni v pražské tramvaji napadli fotbaloví Ultras z Olomouce. Tomáš S. (18), Josef Richard U. (18) a Štěpán Č. (22) vinu odmítli.

„Pokřikovali na něj, že by se měl vrátit do Afriky, že je černá huba,“ popsala státní zástupkyně. Podle ní fotbaloví fanoušci z Olomouce na muže původem z Afriky útočili kvůli barvě pleti. Nejdříve slovně, pak po něm házeli citrony a jeden na něj vymačkali, a když se bránil, začali ho mlátit a kopat. Zhmoždili mu hlavu a nos a způsobili posttraumatickou stresovou poruchu. Za útrapy a ušlou mzdu napadený žádá dohromady 600 tisíc korun.

„Není to pravda, nezúčastnil jsem se toho,“ řekl včera u soudu Štěpán Č., Tomáš S. dokonce tvrdil, že ve skutečnosti útočil napadený na jiného fanouška. „Ten černoch toho kluka pořád držel v kravatě,“ uvedl. Josef Richard U. prý potyčku vůbec nezaregistroval. Všem hrozí až osmiletý trest.

Josef Richard U.

Štěpán Č.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.