Janě Adamcové se rozrostla rodina: Díky DNA má nové příbuzné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Janě Adamcové se rozrostla rodina: Díky DNA má nové příbuzné!

S manželem Jiřím Adamcem.
S manželem Jiřím Adamcem. (Foto Aha!: Mária Rušinová a archiv J. Adamcové)

Olízla papírek, a má novou rodinu! Moderátorka Jana Adamcová (46) si nechala zaregistrovat svou DNA. Našli si ji američtí příbuzní.

„Napřed jsem o tom jen četla, a pak mi o své zkušenosti vyprávěla jedna americká kamarádka,“ svěřila deníku Aha! manželka režiséra Jiřího Adamce (70). Vrátila se v neděli z Floridy, kde byla tentokrát s dětmi sama bez manžela. Ten v Česku točil Léto s gentlemanem. Zato Jana přiletěla plná dojmů.

Ještě na Floridě našla příslušné internetové stránky a zaregistrovala se. „Zaplatíte poplatek a pošlou vám příslušný set ke zjištění DNA. Olízla jsem papírek, odeslala ho a pak se věnovala jiným záležitostem. O to víc mě překvapilo, když se mi ozvali lidé, s nimiž jsem určitě příbuzná a dosud jsem o tom neměla potuchy,“ popisuje Adamcová, která se za svobodna jmenovala Nováková. Ve vzdálené minulosti dokonce objevila s dotyčnými Američany hodně podobné příjmení. Obě strany byly nadšené.

„Mí rodiče pocházejí ze Slovenska a už mají za sebou první setkání v Pittsburghu. Pobyli tam nyní asi týden a prý to bylo strašně milé. Víte, Američani hledají své kořeny, zajímá je to. U nás to ještě není zcela běžné,“ líčí Jana. Teď už musí myslet na blížící se začátek školního roku, ale určitě neztratí s novou rodinou kontakt.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.