30 obětí připravil o 18 milionů: Ženy si za to mohou samy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

30 obětí připravil o 18 milionů: Ženy si za to mohou samy!

Je to bývalý tělocvikář a otec 11 dětí.
Je to bývalý tělocvikář a otec 11 dětí. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Sliboval jim lásku, chtěl ale jen peníze! Bývalý tělocvikář a otec 11 dětí Jaroslav D. (46) udržoval vztah s několika ženami naráz a tahal z nich pod různými záminkami peníze. Včera za to vyfasoval osm let vězení.

Učitel si své oběti hledal na internetu. Tam je omámil sladkými slovy a příslibem vážného vztahu. Krátce po seznámení jim pak řekl o peníze. „Šlo o půjčky, které jsem se snažil splácet,“ tvrdil před soudem. Několikrát chtěl na pohřeb otce, na léčbu matky, nestyděl se lhát ani o tom, že má nádorové onemocnění a potřebuje peníze na biologickou léčbu.


Vše prosázel

Z více než tří desítek žen tak průběhu několika let vymámil 18 milionů korun, které prosázel. Většinou šlo o statisíce, našla se ale i žena, která mu půjčila 2,5 miliónu. Mnohé se přitom kvůli němu samy zadlužily a dluhy, které jim po něm zůstaly, splácí dodnes.

Výsměch obětem

Jaroslav D. se svým obětem v soudní síni sice omlouval, některé jeho omluvy přitom ale vyznívaly až ironicky. Například jedné z žen, která bude jeho dluhy splácet ještě 10 let, řekl: „Doufám, že jsi šťastná, a že to všechno zvládnete.“ V závěrečné řeči pak prohlásil, že si za to ženy mohly samy.

Víte že...
Státní zástupce, který žádal přísnější trest 9,5 roku, se na místě odvolal? Jaroslav D. se nevyjádřil, nechal si lhůtu na rozmyšlenou.


Solidní partie
Ženy, které Jaroslav D. podvedl, u soudu shodně uváděly, že se jim coby učitel, pobírající navíc výsluhu za své předchozí působení u vězeňské služby, zdál být perspektivní a solidní. Otevřeně mluvil o tom, že chce založit rodinu, což jim imponovalo. Většina ho považovala za svého partnera a plánovala s ním společnou budoucnost. Proto mu také ochotně půjčovaly.

Má 11 dětí
Jaroslav D. je otcem celkem 11 dětí, šest z nich včetně jedněch dvojčat má s podvedenými ženami. Jedna z jeho obětí, s níž má dceru, s ním i teď, kdy je ve vazbě, udržuje kontakt. Za podvedení tří žen byl už přitom v minulosti odsouzen, od vězení ho tehdy zachránila amnestie. Včera vyměřený trest je úhrnný.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.