Do Česko (konečně) míří studená fronta: Dnes je ještě pařák, zítra se ochladí o 18 stupňů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Do Česko (konečně) míří studená fronta: Dnes je ještě pařák, zítra se ochladí o 18 stupňů!

V neděli se zase oteplí až na 30 °C.
V neděli se zase oteplí až na 30 °C. (Foto Aha! Tonda Tran)

Zatímco dnes je ještě tropických 38 °C, už zítra nás čeká prudké ochlazení na 20 °C! Po více než dvou týdnech, kdy nás slunce smaží ve vlastní šťávě, zchladí Česko studená fronta od západu.

Podle meteorologů se dnes odpolední teploty zastaví ve Středočeském kraji a na jižní Moravě až na 38 °C. Pak ale vedro konečně poleví. Už zítra se bude po přechodu studené fronty ochlazovat. Teploty ale klesnou postupně. Zatímco na západě již bude příjemných 20 až 24 °C, v Praze spadnou teploty na 26 °C a na Moravě a ve Slezsku naměříme přes den ještě 30 až 34 °C.

Léto však zdaleka nekončí. „Už v neděli se zase oteplí až na 30 °C. Na koupání bude i příští týden, jen horka již nebudou tak extrémní,“ uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. Příští týden bude většinou jasno a polojasno. Místy se vyskytnou přeháňky a bouřky.



Osvěžují je studenou vodou
Nejmenší Chandru (1), ale i největší Maxim (20) jsou chloubami ostravské zoo. Stávající vedra tráví nejvíce v pavilonu, venku se zchlazují zejména v jezírku nebo ve stínu. Stávající vedra snáší sloni dobře. „Téměř každý den je sprchujeme uvnitř pavilonu. Ve výběhu mají sloni k dispozici rosení a v horkých dnech mají možnost se ochladit v proudu studené vody z hadice, i když toho ne vždy využívají,“ popsal ošetřovatel Ondřej Matěj. Chandru je podle něj doslova milovníkem vody.

Chandru od ošetřovatele dostává vodní spršku.

Na video se slony se můžete podívat zde:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.