Peníze dlužníků končily v jeho kapse: Exekutor zpronevěřil 14 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Peníze dlužníků končily v jeho kapse: Exekutor zpronevěřil 14 milionů!

Bývalého exekutora čeká sedm let kriminálu.
Bývalého exekutora čeká sedm let kriminálu. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Vymáhal dluhy, ale vymožené peníze si nechával pro sebe. Za zpronevěru 14 milionů jde bývalý ostravský exekutor Ivo Nedbálek (56) na sedm let do kriminálu.

Muž vymáhal dluhy od neplatičů úvěrové společnosti. Vymožené peníze však neodevzdával věřiteli, ale užíval jich ke své potřebě. „Žádné peníze jsem si ani nepřivlastnil. Já jsem je ani nevymáhal, aktivně jsem se na jednotlivých exekučních případech nepodílel,“ hájil se muž s tím, že peníze mohla zpronevěřit účetní.

Soud mu ale výmluvy neuvěřil. „Podobná argumentace nám připadá až trapná. Odpovědnost za úřad nesl obviněný,“ konstatoval soudce olomouckého vrchního soudu Jaroslav Zbožínek s tím, že je mu za Nedbálka jako člověka s právním vzdělám až stydno. Soud potvrdil rozsudek, který navíc muži na sedm let zakazuje jakoukoliv advokátní či exekuční činnost i jakoukoliv práci s penězi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.