Smrt ubodané Lenky (†36) v Egyptě: Vrah bez trestu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smrt ubodané Lenky (†36) v Egyptě: Vrah bez trestu!

Vrah bude zřejmě prohlášen za nesvéprávného.
Vrah bude zřejmě prohlášen za nesvéprávného. (Foto ara)

Na svědomí má tři životy, a přesto neshnije ve vězení! Sympatizant ISIS Abdel-Rahman Shaaban Abu Qura (29), který loni 14. července v egyptské Hurghadě ubodal Češku Lenku (†36) a další dvě turistky (†56, †65), je zřejmě nesvéprávný.

Brutální zabiják trpí mozkovou dysfunkcí. „Lékaři ho zároveň shledali nebezpečným pro své okolí. Útočník je v současnosti zavřený v detenčním zařízení, kde setrvá do rozhodnutí soudu, který musí oficiálně potvrdit závěry lékařských zpráv o útočníkově nesvéprávnosti a duševním zdraví,“ uvedlo české ministerstvo zahraničí (MZ). Soud pachateli patrně nařídí ústavní léčbu. Vrah na hotelové pláži v Hurghadě útočil nožem. Dvě Němky na místě zabil a další čtyři ženy zranil. Mezi nimi byla i Češka Lenka z Rakovníka, která o několik dní později v nemocnici zraněním podlehla.

Lenka (†36)


Naděje na odškodnění
Egyptský velvyslanec v Česku Rany Mohie-Eldin včera na MZ prohlásil, že je naděje na odškodnění pozůstalých. Česká diplomacie už krátce po útoku předala Egyptu nótu, v níž žádala odškodnění pro rodinu zemřelé Lenky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.