Vybržďoval hokejistu Ujčíka, teď nesmí 2,5 roku řídit: Trest zvýšit nelze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vybržďoval hokejistu Ujčíka, teď nesmí 2,5 roku řídit: Trest zvýšit nelze!

Viktor Gajda
Viktor Gajda (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Sedmkrát vybrzdil bývalého hokejového reprezentanta Viktora Ujčíka (46). Pirátovi silnic Viktoru Gajdovi (41) se přesto podmínka a zákaz řízení zdály moc. Odvolal se proti rozsudku okresního soudu. Krajský včera verdikt potvrdil. A kdyby soudce mohl, napařil by mu mnohem víc!

Gajda ohrozil Ujčíka loni 2. února u Kožušic na Vyškovsku. Trojnásobný mistr světa ho předjel v Kia Ceed. To Gajdu ve VW Vento rozčílilo. Dupl na plyn, Ujčíka předjel, rychle zabrzdil a pak brzdil ještě šestkrát. Exhokejistu nakonec donutil zastavit.
Vystoupil z auta a společně se synem se vydal k Ujčíkovi. „Podle poškozených měli v ruce nějaký předmět, zřejmě tyč,“ stálo v obžalobě.Ujčík měl ale u sebe legálně drženou střelnou zbraň, když ji vytáhl, Gajda si výchovnou lekci rozmyslel.


Okresní soud ve Vyškově potrestal Gajdu trestem odnětí svobody na 20 měsíců, podmínku stanovil na tři roky. Navíc mu zakázal řízení na 2,5 roku. To se ale obžalovanému zdálo příliš, žádal osvobození. Krajský soud ale rozsudek nad pirátem silnic potvrdil. „Obžalovaný má už 16 záznamů v kartě řidiče. Mimo jiné za náhlé prudké snížení rychlosti a jízdu v protisměru,“ upozornil soudce Josef Teplý.



Proč nemůže přitvrdit?
Soudce Teplý zalitoval, že se proti rozsudku okresního soudu neodvolal státní zástupce. „Nemůžeme tak zvýšit trest, který je nedostatečný jak ve výši trestu, tak i ve vysloveném zákazu řízení,“ zdůraznil Teplý. Gajda i jeho právní zástupkyně odmítli verdikt komentovat. Mají ještě možnost dovolat se k Nejvyššímu soudu. „Zákaz řízení ale vstupuje v platnost okamžitě,“ upozornil vybržďovače soudce.

Viktor Gajda (41) nesmí řídit 2,5 roku kvůli tomu, že vybrzdil exhokejistu Viktora Ujčíka (46):



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.