Mladíci pobodali taxikáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mladíci pobodali taxikáře

Být taxikář nebylo povolání bez rizika za žádného režimu.
Být taxikář nebylo povolání bez rizika za žádného režimu.  (ilustrační foto ara)

Bezbranného taxikáře (27) pobodali v únoru 1984 v Praze dva lupiči ozbrojení dýkou. Poté ho oloupili o tržbu a zmizeli. Řidič taxi naštěstí útok přežil. Kriminalisté pražské Veřejné bezpečnosti pak odvedli dobrou práci. 

Profese taxikáře měla svá rizika i za socialismu. Tentokrát měl muž alespoň štěstí v neštěstí a útok přežil. Lupiči se z krvavých peněz neradovali dlouho. Už příštího dne seděli oba zaskočení a překvapení darebáci v policejní cele. Detektivové se jim dostali na stopu a během rychle realizované akce je zatkli. Ukázalo se, že šlo o už jednou soudně trestaného lumpa (24) a jeho mladšího parťáka (19), který přes svůj ještě stále teenagerský věk už také jednou seděl v base.

Oba gaunery vyšetřovatel kriminálky obvinil z trestného činu ozbrojené loupeže a pokusu o vraždu. Prokurátorovi pak podal návrh na jejich obžalobu u soudu. Ozbrojené útoky na taxikáře jsou černou můrou i dnes. Podle provozovatelů taxislužeb účinná ochrana neexistuje. Ke zvýšení bezpečnosti řidičů i samotných cestujících přispívá objednávání jízd přes dispečink. 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.