Václav Glazar (†65): Poslední telefonát před smrtí: S Troškou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Václav Glazar (†65): Poslední telefonát před smrtí: S Troškou!

Ještě v úterý večer režisér Troška s Glazarem mluvil po telefonu, ve středu ráno pak herec zemřel.
Ještě v úterý večer režisér Troška s Glazarem mluvil po telefonu, ve středu ráno pak herec zemřel. (FOTO: profimedia.cz, archiv, ara)

Obrovský smutek prožívá režisér Zdeněk Troška (65)! Ve středu mu totiž zemřel dlouholetý kamarád a také hvězda jeho Kameňáků Václav Glazar (†65).

„Ráno se mu zastavilo srdíčko,“ plakal do telefonu Troška, který byl s Glazarem alias matkou představenou z Kameňáků stejně starý. „Naposledy jsem s ním mluvil v úterý kolem desáté večer. Říkal, že mu je bezvadně. A to se těšil na středeční poledne, kdy jsem mu měl vyřídit LDN v Praze. Chtěl být blíž přátelům. Byl zvyklý jako Helena Růžičková, se kterou se před její smrtí zasnoubil, mít kolem sebe pořád spoustu známých tváří,“ popsal Aha! dojatý režisér.


Špatně dýchal
Glazar měl vleklé zdravotní problémy, kvůli kterým už nemohl zůstat v domácím léčení. Poslední dva a půl měsíce proto žil v LDN v Kralupech nad Vltavou. Právě tam mu v minulých dnech začal selhávat mobilní koncentrátor kyslíku a herci se tak špatně dýchalo. „Ten přístroj mu ale spravili a Vaškovi bylo zase bezvadně,“ doplnil Troška, který Glazara pravidelně v Kralupech navštěvoval. „Po několika dnech se mu ale dýchání opět zhoršilo, a tak ho převezli do nemocnice v Mělníku. Byl tam pár dní... Těšil se, až ho pustí. Ve středu ráno mu ale selhalo srdíčko,“ rozplakal se znovu režisér.

Čekal na operaci
Glazar několik let potřeboval důležitou operaci. Kvůli jeho potížím s dýcháním ji ale lékaři neustále odkládali. „Čekám na operaci poškozeného bederního obratle. Jenže tu lékaři provedou až ve chvíli, kdy se mi zlepší dýchání. Jinak je to velmi riskantní. Přitom bez holí se skoro nehnu a mám strašné bolesti,“ svěřil deníku Aha! v jednom z posledních rozhovorů.

Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
12. 7. 2018 • 19:28

Je to pravda. Ale když ležel v nemocnici, tak s tím něco mohli dělat ti lékaři. Ne?! Jistě tam měl nějakou dietní stravu, zakázat, aby mu návštěvy nosili nezdravé jídlo, nějaké léky na zhubnutí, ... Co já vím?! Kdyby byl doma, bylo by to něco jiného!

aveneta
12. 7. 2018 • 09:34

Smrt čeká na každého bez rozdílu postavení a majetku....což je jediná spravedlnost, ale tento pán si život ukrátil svojí morbidní tloušťou a s toho logicky vyplývá - nezdravým způsobem života.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.