Hrůzná zpověď z nemocnice: Menzelova asistentka promluvila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hrůzná zpověď z nemocnice: Menzelova asistentka promluvila

Asistentka Jiřího Menzela Míla Řádová.
Asistentka Jiřího Menzela Míla Řádová.  (profimedia.cz)

Oscarový režisér Jiří Menzel (80) se nyní zotavuje v Rehabilitačního nemocnici Beroun, kam byl nedávno převezen. Jeho manželka Olga (40) navštěvuje manžela několikrát týdně a hned po ní je jeho nejbližší duší dlouholetá asistentka Míla Řadová (67). Ta na vlastní oči viděla, v jakém stavu byl režisér do Berouna převezen a hezký pohled to rozhodně nebyl.

Pět měsíců ležel v Ústřední vojenské nemocnici, kde kvůli pneumokokové meningitidě absolvoval náročnou operaci mozku. Po operaci režisér pobýval na Rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách, kde k žádným velkým pokrokům nedošlo. „Na Malvazinkách, kde byl kvůli rehabilitaci tři měsíce, jsem posun, co se týká jeho zdravotního stavu, neviděla,“ svěřila se Blesku Řadová.

Ke konci května režiséra převezli do Rehabilitační nemocnice v Berouně, kde režisér dělá každý den pokroky. Dokonce se mu hojí proleženiny na zádech, se kterými ho tam přijímali. Při převozu do Berouna byl totiž podle jeho asistentky v děsivém stavu.„Ten dekubit (odborně proleženina, pozn.red.) na zádech jsem viděla na vlastní oči! Nebyl to hezký pohled…“ potvrdila Blesku Řadová.

Řadová jako správná návštěva nikdy nejezdí za režisérem s prázdnou, a jelikož teď Menzel potřebuje především nabrat sílu, domácí strava je pro něj to nejlepší. „Aby mohl Jirka chodit, musí posílit. Je moc slabý, tak mu všichni, kdo za ním jezdíme, vaříme. Domácí českou kuchyni, a především výživné bujony. Pořádný vývar má moc rád,“ řekla Blesku Řadová.

I přesto, že nemocniční kuchyně není rozhodně špatná, té domácí se zkrátka nic nevyrovná. „Domácí strava je ale domácí strava. Také mu pravidelně dělám a vozím fresh džusy, těmi nikdy nepohrdne,“ svěřila se Menzelova asistentka Blesku.

Řadová u režiséra vždy tráví na návštěvě několik hodin. „Dělá mu to moc dobře. Tuhle jsem u něho byla pět hodin. To si na mne vymyslel, abych mu nedošla, že má hlad. Nejlíp mu ale bezkonkurenčně dělají návštěvy Olgy a jejich holčiček. To je pro něj asi ten nejúčinnější lék,“ řekla Řadová Blesku.

Nejen rodina režiséra, ale i přátelé a jeho asistentka pevně věří, že se Menzel dá do kupy. „Nic se nedá uspěchat, vždyť od operace mozku uběhlo teprve půl roku. Jsem ale přesvědčena, že to dokáže! Vždyť byl tak blízko tomu, aby si ho povolal bůh. A on zůstal mezi námi,“ dodala Řadová pro Blesk.

Jiří Menzel po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
234jarmila@...
15. 6. 2018 • 11:50

On má nějaké děti?

defakto
14. 6. 2018 • 08:22

... copak v Malvezinkách není žádný zdravotní personál , který by hlavně ležícího pacienta pravidelně kontroloval jaké má potíže , předse jej musí umývat nebo koupat a tak by viděli ty proleženiny ? Nebo o nich věděli a bylo jim to jedno ? Menzel ani nemůže komunikovat , tak to musí být katastrofa .

josefvyskoc
13. 6. 2018 • 21:00

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áách !

Labello
13. 6. 2018 • 17:40

Zpověď je spíše tendenční, zmínit, že manželka Olinka navštěvuje pana režiséra několikrát týdně a že mu tyto návštěvy dělají nesmírně dobře! Sakra, když někoho miluju, záleží mi na něm, tak si během tří měsíců, když toho člověka navštěvuji 3 x týdně, nevšimnu, že je v zuboženém stavu a má proleženiny?!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.