Válka o novičok: Putinovci »použili« Zemana | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Válka o novičok: Putinovci »použili« Zemana

Miloš Zeman, Vladimir Putin
Miloš Zeman, Vladimir Putin (Foto Profimedia.cz)

Doslova bouři ve sklenici vody vyvolal čtvrteční výrok prezidenta Miloše Zemana (73). Ten v TV Barrandov uvedl, že Rusové nelhali, když prohlásili, že stopa jedovatého novičoku vede i do Česka. „V listopadu minulého roku ve výzkumném vojenském ústavu ministerstva obrany v Brně byl testován nervově paralytický jed označovaný jako A230.“ Tedy diskutovaný jed.

Prezident ale dodal, že podle informací, které má byl jed ihned zničen, tedy že se nemohl dostat přes hranice. Z prohlášení citovala mluvčí ruského ministerstva zahraničí, která na tuto stopu dříve poukazovala, i Dmitrij Peskov, který hovoří za prezidenta Vladimira Putina (65). A uvedl, že „...Zemanova slova představují výmluvnou ilustraci k neudržitelnosti stanoviska Velké Británie o případu otrávení někdejšího dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v britském Salisbury.“


Zemanovi tato »pochvala« nepomáhá mimo jiné proto, že je dlouhodobě opozicí obviňován, že slouží zájmům Ruska, nikoliv Západu. Londýn z otravy obviňuje Rusko, Moskva nařčení kategoricky odmítá. Oběti útoku jsou mimo ohrožení života a postupně se zotavují.

Miloš Zeman na sjezdu KSČM v Nymburku:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ja01
5. 5. 2018 • 18:25

Až jednou Zeman umře, tak by mu Rusové měli vystrojit státní pohřeb. Určitě by si to zasloužil a to včetně uložení u Kremelské zdi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.