Novorozeného syna vyhodila Božena S. (29) z Teplic do kontejneru: Zabila dítě, přišla i o muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Novorozeného syna vyhodila Božena S. (29) z Teplic do kontejneru: Zabila dítě, přišla i o muže

Božena S. si při vazebním jednání zakrývala tvář.
Božena S. si při vazebním jednání zakrývala tvář. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, ČTK)

Zabila a do kontejneru pohodila svého čerstvě narozeného chlapečka. Přesto včera soud Boženu S. (29) z Teplic do vazby neposlal. Dál zůstává na svobodě. Přišla však o partnera, soudci řekl, že ve vztahu s ní nechce pokračovat.

Žena, která má už dvě malé děti, chlapečka porodila zřejmě doma. Podle policie mu pak ale neposkytla nutnou péči, v důsledku čehož dítě zemřelo. Tělíčko vyhodila do kontejneru na sklo jen pár kroků od domu, kde s partnerem a dětmi žije. Policisté ji rychle vypátrali, o víkendu ji obvinili z vraždy. K hrůznému činu se přiznala.

Soudce, který rozhodoval o vazbě, si včera vyslechl i partnera obviněné ženy Jiřího K.

Děti si rozdělí

Soudce o vazbě rozhodoval bezmála dvě hodiny. Jednání se protáhlo, protože si nechal zavolat i matku obviněné ženy a jejího druha. Chtěl od nich vědět, kdo se postará o děti a zda partner chce ve vztahu pokračovat. „Soud vazební důvody neshledal,“ řekl po jednání státní zástupce František Stibor. Podle soudce bude obviněná žít se starším synem u své matky, partner si ponechá mladší dceru. O společné soužití s ní už nemá zájem. Ženě hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Smrt kvůli penězům?

Sousedé popsali, že rodina neměla peněz nazbyt, i když partner obviněné ženy pracoval jako kuchař. Stávalo se prý, že se zpozdili s placením nájmu. Třetí dítě by pro ně byla zřejmě zátěž, proč se ho ale matka zbavila tak otřesným způsobem, když o 300 metrů dál je babybox, nikdo nechápe.

Přečtěte si
pelagie
24. 4. 2018 • 13:01

Ale ***ní je baví, pak se starat to ne.....

olinalex@...
24. 4. 2018 • 07:08

Proč ho neodnesla do Babyboxu,protože byla lenivá tam zajít.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.