Tenisový Fed Cup: Češky znovu ve finále! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tenisový Fed Cup: Češky znovu ve finále!

Rozesmátá Petra Kvitová
Rozesmátá Petra Kvitová (ČTK/AP)

Zůstávají hladové po dalších trofejích! České tenistky suverénně ovládly fedcupové semifinále v Německu 4:1 a těší se na další listopadovou bitvu o titul v pražské O2 areně proti Američankám.

Že už jsou namlsané triumfy? Že se jejich vítězná éra pomalu chýlí ke konci? Zapomeňte! „Vůbec ne, chceme zase vyhrát!“ culila se Petra Kvitová (28). „Motivace byla veliká, hrát po dvou letech finále v Praze je něco speciálního, všechny se hodně těšíme,“ ubezpečila.


To ona byla tentokrát za hrdinku, když brutálně uzemnila nabuzené Němky – v sobotu zničila Görges za hodinu, o den později bývalou tenisovou královnu Kerber dokonce za pouhých 58 minut! Obě hvězdy kalibru top 10... „Ony jsou typy hráček, které se chytnou na jednom blbým míči, tak jsem do toho raději pořád chodila,“ vysvětlila s úsměvem, proč je tak zničila.
K šestému triumfu za posledních osm let tak chybí Češkám už jen krůček!

A teď Serena!
Jsou v dalším finále, ve kterém je čekají Američanky. A možná do Prahy dorazí i legendární Serena Williams (36)! „Kdyby přijela nejlepší hráčka všech dob, tak by to byl tenisový svátek. Ale i bez ní budou Američanky neskutečně silné,“ řekl kapitán Pála. Ten zase sklízel chválu, jak skvěle dokázal dát do kupy hvězdy Plíškovou s Kvitovou. „Holky vědí, že samy to nevyhrají a jedna potřebuje druhou. Karolína i Petra si vycházejí vstříc, mezi nimi je to krásná debata,“ pochválil je.

FED CUP – SEMIFINÁLE
Německo – ČESKO 1:4
Sobota:
Görges – KVITOVÁ 3:6, 2:6
Kerber – KAR. PLÍŠKOVÁ 5:7, 3:6
Neděle:
Görges – KAR. PLÍŠKOVÁ 6:4, 6:2
Kerber – KVITOVÁ 2:6, 2:6
Görges, Grönefeld – SINIAKOVÁ, STRÝCOVÁ 5:7, skreč

Na video s Petrou Kvitovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tenerife
23. 4. 2018 • 08:53

Krásný tenisový víkend, velká gratulace, Petra byla opravdu skvělá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.