Princ Charles u protinožců: My jsme delegace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Princ Charles u protinožců: My jsme delegace!

Pinec v sáčku.
Pinec v sáčku. (Foto Reuters, ČTK, Profimedia.cz)

I když mu letos bude 70, britský princ Charles se na věk nebo zdraví nevymlouvá a své povinnosti následníka trůnu poctivě plní. Naposledy se vydal na státní návštěvu Austrálie, stihl toho požehnaně, a hlavně se dobře bavil.

Oficiálně se Charles k protinožcům podíval už pošestnácté jeho matka královna Alžběta II. zemi přece jen stále vládne, a tak je dobré sem tam přijet dohlédnout na chod věcí. Zúčastnil se zahájení sportovních her 16 zemí Commonwealthu (Britského společenství národů) a pak už i s manželkou Camillou (70) jezdil z jedné návštěvy na druhou. Takové »práce« ho čekají ještě roky, jeho rodina má totiž dlouhověkost v krvi. Babička se dožila 101 let, otec Philip (96) odešel z veřejného života teprve minulý rok a matka v plné síle kraluje i v 91 letech.

4. dubna Brisbane
První den návštěvy si dal ještě klidnější, přece jen na něj a Camillu musela dopadnout únava z cestování. A tak hlavně navařil s dětmi z nemocnice.

 

5. dubna Gold Coast
Osobní asistent princi asi zabalil jen samé obleky, protože Charles nosil od rána do večera jen tento oděv. Při stolním tenise či na procházce na pláži Broadbeach kravata, košile a sáčko místo tepláků nebo plavek.

6. dubna Bundaberg
Největší radost měl asi třetí den své výpravy. Při návštěvě města Bundaberg se nejdřív podíval do palírny rumu, kde samozřejmě s nadšením ochutnal, a pak zavzpomínal na mládí, které částečně trávil právě v Austrálii. Setkal se totiž se čtveřicí sester, na jejichž farmě bydlel za studií před 52 lety, když mu bylo 17. Pomáhal jim třeba míchat mléko a naučily ho potápění.

 

7. dubnaVanuatu
Pořádnou exotiku zažil následník trůnu při odbočce na ostrov Vanuatu. Tam uctívají jeho otce Philipa jako boha a on se při ceremoniálu stal náčelníkem jménem Mal Menaringmanu. Dostal sukni z trávy a náhrdelník a napil se kavy, tradičního hořkého nápoje. Zabíjení prasete ho naštěstí ušetřili.

Více si můžete přečíst v tištěném nedělním vydání deníku Aha!


 

Princ Charles jako dítě:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.