Prezident Miloš Zeman (73): Zpátečka ve sporu o rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prezident Miloš Zeman (73): Zpátečka ve sporu o rakovinu!

Prezident Miloš Zeman podal trestní oznámení.
Prezident Miloš Zeman podal trestní oznámení. (Foto Aha! – K. Kopáč, J. Nováček)

Na sociální síti se objevilo: prezident má rakovinu v posledním stádiu. Zveřejnil to brněnský politik Svatopluk Bartík (42)a hned se dočkal žaloby. Teď ale právníci Miloše Zemana (73) požádali soud o pozastavení řízení. 

Prezidentovi právníci žádost o přerušení projednávání případu, v němž jde o omluvu a pět milionů, odůvodnil tím, že Miloš Zeman na Bartíka současně podal trestní oznámení. Chtějí tedy, aby ho nejprve policie prošetřila, a až poté pokračoval civilní spor na ochranu osobnosti.

Zpráva o zdraví

Takový postup právníci oslovení serverem Aktuálně.cz zpochybnili. Civilní řízení má například podle advokáta Václava Vlka prakticky vždy přednost. „Žalobce si asi neuvědomil, že bude muset v civilním řízení dokazovat svoje tvrzení, tedy perfektní zdravotní stav,“ dodal Vlk. Lékařskou zprávu podle Aktuálně soud dosud nedostal...

Svatopluk Bartík

Jednání na léta

Jiného názoru je ale advokát Jan Černý. „Já bych nepostupoval jinak, než prezidentovi právníci. Trestní řízení je rychlejší a pružnější, než civilní řízení. Už proto, že trestní řád pracuje se lhůtami, dokdy musí být vyšetřování skončeno,“ řekl Aha! Černý. U civilního řízení lhůty nejsou, a tak podle něj i jednoduchý případ může být řešen několik roků. „A aby zároveň probíhala civilní i trestní řízení – to nedává smysl,“ soudí Černý.

Přečtěte si
cukrenka
11. 4. 2018 • 13:29

Ale Policie musí napřed vyšetřovat a zjisti trestný čin, jak jinak by se tím Soud mohl v trestním řízení zabývat?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.