Naučte se umění samoléčby: Jedním hmatem do pohody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Naučte se umění samoléčby: Jedním hmatem do pohody!

Celá metoda je založená na teorii, podle níž jsou v těle energetické toky a existuje zde 26 párových, tzv. bezpečnostních zámků, kde energie tělem prochází.
Celá metoda je založená na teorii, podle níž jsou v těle energetické toky a existuje zde 26 párových, tzv. bezpečnostních zámků, kde energie tělem prochází. (Foto scom, infografika Aha!)

Trápí vás žaludeční problémy nebo nemůžete popadnout dech? Jste unavení či ve stresu? Pak je pro vás metoda Jin Shin Jyutsu (džin-šin-džucu) jako stvořená. Tohle starobylé japonské učení vám ukáže, jak jedním hmatem potíže odezní. Nevěříte? Aha! ví, jak na to, vyzkoušejte si to.

Co je Jin Shin Jyutsu?
*Jde o starodávnou samoléčebnou japonskou metodu, která se praktikovala už před 3 000 lety a byla znovu objevena na počátku 19. století Mistrem Džiro Muraiem.
*Učení má harmonizovat životní energii a pomoct odblokovat tělesné orgány. Pomáhá tak k fyzické a psychické rovnováze a v současné době se uplatňuje při léčbě psychických a fyzických problémů.


O co jde?
Celá metoda je založená na teorii, podle níž jsou v těle energetické toky a existuje zde 26 párových, tzv. bezpečnostních zámků, kde energie tělem prochází. Pokud jsou jeden a více z nich zablokované, dostavují se problémy spojené s bolestmi a psychickou nepohodou.

Celá metoda je založená na teorii, podle níž jsou v těle energetické toky a existuje zde 26 párových, tzv. bezpečnostních zámků, kde energie tělem prochází.



Zdraví a pohoda v ruce
Velmi snadné jsou hmaty prováděné na dlaních. Jednoduše uchopíte prsty jedné ruky prst na druhé ruce a držte jej nebo masírujte zhruba 3 – 5 minut. Jednotlivé prsty jsou spárované s různými orgány a také ovlivňují určité pocity. Mírným stiskem konkrétního prstu tak podpoříte fungování určitých orgánů, odplavíte bolesti a odstraníte negativní nebo povzbudíte pozitivní pocity.

Kdykoliv a kdekoliv
Zmíněné hmaty můžete provádět kdekoliv a kdykoliv, když máte volnou chvilku. Nejenže tím podpoříte vyjmenované orgány v jejich každodenním fungování, ale zaženete negativní pocity (např. stres, napětí) a obtíže (např. migréna, nadýmání).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.