Rána pro Bartošku: PŘIŠEL O 20 MILIONŮ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rána pro Bartošku: PŘIŠEL O 20 MILIONŮ

Prezident Jiří Bartoška má plnou hlavu starostí.
Prezident Jiří Bartoška má plnou hlavu starostí. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl)

Vážný problém řeší pořadatelé Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary! Po šestnácti letech s ním totiž ukončil spolupráci generální partner, skupina ČEZ. A prezident festivalu Jiří Bartoška (70) teď se svými lidmi shání nového sponzora.

„Ano, to se stalo! A pro nás tato zpráva přichází docela pozdě, protože už je jaro a festival začíná za necelé čtyři měsíce,“ napsal deníku Aha! Bartoška. Podle jeho informací byl objem peněz od ČEZ zhruba 20 milionů korun. A to není nezanedbatelná částka...


Vedení energetického gigantu v dopise vedení karlovarského festivalu napsalo, že s ohledem na vývoj hospodářských výsledků není v možnostech Skupiny ČEZ, aby byla v roce 2018 generálním partnerem festivalu. „Budeme se snažit letošní ročník udržet na takové úrovni, jako byly ty minulé,“ dodal Bartoška, který spolu se svými lidmi hledá náhradního sponzora. Jestli se jim to ale na poslední chvíli podaří, je nejisté.

Rozpočet 140 milionů
Karlovarský festival, který spadá do mezinárodní kolekce akcí nejvyšší kategorie A, má rozpočet 140 milionů korun. A sponzoři pro něj hrají velkou roli, jelikož  prostředky od ministerstva kultury, města Karlovy Vary a Karlovarského kraje pokryjí zhruba jen třetinu rozpočtu.

Bartoška bodoval v krematoriu! Jeho smuteční řeč rozesmála pozůstalé:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ZDENOUSEK
17. 3. 2018 • 20:41

mily pane čez není dojná kráva at nato přispivají podnikatele a nebo ti co se na ten festival hrnou at si to zaplati

aveneta
17. 3. 2018 • 09:29

Bez toho festivalu se národ obejde....je to jen takové panoptikum, kde se rádi předvádějí "celebrity"

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.