Strážníci »Čuk a Gek« před soudem: Mlátili bezdomovce, dostali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Strážníci »Čuk a Gek« před soudem: Mlátili bezdomovce, dostali...

Strážníci Martin R. (vlevo) a Jaroslav B.
Strážníci Martin R. (vlevo) a Jaroslav B.  (Foto Aha! – Jan Doležal)

Mučení, zneužití pravomoci a vydírání! Za týrání lidí bez domova vyvázli včera u soudu s podmíněnými tresty dva strážníci mladoboleslavské městské policie. Od počátku tvrdí, že je o spiknutí. 

﷯Kauzu, která se měla odehrát mezi lety 2013 až 2016, odstartoval bezdomovec Juraj Jánošík, když se svěřil pracovníkovi charitativní organizace. Poté vyšlo najevo, že strážníci Martin R. a Jaroslav B., mající přezdívku Čuk a Gek, vozili bezdomovce do lesa za město a tam je bili. „Chtěli po mně doklady, ty jsem ale neměl. Naložili mě do auta a odvezli do lesa. Tam mě zbili a zkopali jako psa,“ vypověděl před soudem Ladislav Pančo. Podobně skončilo dalších šest lidí bez přístřeší.

„Nic z toho, co je nám kladeno za vinu, jsme neudělali. Je to spiknutí a msta,“ tvrdí odsouzení strážníci. Oba navíc nesmějí pracovat v bezpečnostních složkách a zbitým bezdomovcům musejí zaplatit 150 000 Kč. Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupce i obhájci si ponechali lhůtu.

Policie prověřuje nyní další případy napadení bezdomovců, která v Mladé Boleslavi údajně spáchali jiní strážníci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.