Hádek bral štěky v reklamě, teď trumfl i Donutila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hádek bral štěky v reklamě, teď trumfl i Donutila!

Žák předčil učitele?!
Žák předčil učitele?! (Marek Pátek, TV Nova)

Větší honorář než Miroslav Donutil (67) má díky většímu počtu natáčecích dní v seriálu Dáma a Král Matěj Hádek (42). V osmnácti přitom začínal jako neznámý kuchtík v reklamě.

Dnes je hvězdou nejen nováckého seriálu. Když se ale Matěj snažil v devadesátých letech prosadit jako herec, musel brát všechno, co se zrovna namanulo. A dokonce i reklamu! Představitel detektiva Krále tak začínal jako zoufalý kuchtík v reklamě na mycí prostředek na nádobí. Nicméně za 24 let se dokázal vypracovat natolik, že v Dámě a Královi má mnohem větší prostor než Donutil a díky tomu i mnohem větší peníze.

 

Pohádkový plat
Honoráře herců Donutilova a Hádkova typu se podle zdrojů blízkých štábu pohybují od deseti do patnácti tisíc korun za natáčecí den. A protože rozsah Hádkovy role obnáší průměru 5 natáčecích dnů na jeden díl a celkově jich natočil 16, mohl tak být na place i 80 dní, což by při nejnižší honorářové sazbě dělalo 800 000 korun. A to je dvojnásobek toho, co přinesla role majiteli advokátní kanceláře Donutilovi. Ten měl totiž dva, maximálně tři natáčecí dny na díl. Televize Nova ovšem o jeho příjmech mlčí. „Smlouvy herců v žádném případě nekomentujeme,“ řekl Aha! zástupce televize Nova Martin Šnýdr.



Přečtěte si
lambrika
12. 3. 2018 • 09:28

Konečně něco na co se člověk rád podívá. Dost už bylo Ordinací , Ulice a dalších nekonečných slepovaných seriálů. Myslím, že už se na to ani nikdo nedívá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.