Michal (49) naletěl seznamce: Nemá lásku ani peníze a hrozí mu žalobou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Michal (49) naletěl seznamce: Nemá lásku ani peníze a hrozí mu žalobou!

„Už jsem na poplatcích a pokutách musel zaplatit více než 8 500 korun, “ říká Michal.
„Už jsem na poplatcích a pokutách musel zaplatit více než 8 500 korun, “ říká Michal. (Foto Aha! – Jana Gogová)

Toužil po lásce. Stavební dělník Michal (49) z Uherskohradišťska chtěl jen najít ženu, se kterou by si padl do oka. Nemá ji. Zato má spoustu problémů. Seznamka Singleflirt mu vyhrožuje soudem a žádá další a další peníze.

Nejprve se vše zdálo v pořádku. „Někdy v březnu loňského roku jsem zkusil podle jejich stránek na internetu seznámení s ženou,“ vypráví Michal. Založil si profil a za registraci zaplatil 496 korun. Prodloužení tříměsíčního členství ho stálo 996 korun. To zaplatil dvakrát.

Nikdo se neozval

„Nikdy se mi nikdo neozval, jenom jsem platil a platil,“ pokračuje zklamaně. A tak chtěl službu vypovědět. „Mailem podle instrukcí na webu jsem zažádal o zrušení profilu. Za půl roku jsem si zrušil kartu, ze které mi pořád strhávali peníze. Teď mi vyhrožují, že jim dlužím peníze a že je budou vymáhat soudně, a to mne bude stát mnohem více,“ popisuje trable Michal. Mezitím musel poslat dalších 996 korun a na údajné pokutě 248 eur (6200 Kč).

Je to podvod?

„Beru to jako podvodné jednání, takových lidí je nás určitě více,“ stýská si muž, kterému ke štěstí mnoho nechybí. Bydlí ve vlastním bytě, má rád folklor i dechovku, stejně tak přírodu a prostě jenom nechtěl být sám. Za poplatky a různé přemrštěné pokuty už utratil přes osm tisíc korun a další peníze už vyhazovat nechce. Společnost ale po něm požaduje ještě 74 eur, tedy přibližně 1850 korun, které chce poslat na účet do Švýcarska!

Klička v podmínkách?

Michal měl problém se zrušením účtu. Výpověď poslal e-mailem a později zjistil, že výpověď smlouvy je účinná pouze tehdy, je-li zasláno výslovné prohlášení na číslo faxu. „Uznávám, že jsem čtení podmínek podcenil,“ říká Michal. To by však nemělo vadit... „Výpovědi přijímáme e-mailem, dopisem či faxem,“ napsali zástupci společnosti Aha!. Nakonec se mu podařilo dosáhnout zrušení svého profilu, poplatek 74 eur stále platit nechce. Proto ještě zkouší napsat doporučený dopis na švýcarskou adresu společnosti

Stovky stížností

Seznamce Singleflirt a podobným, které organizuje společnost Dateyard, AG se sídlem ve Švýcarsku, naletělo zřejmě více lidí. Na internetu je na ně možno nalézt okolo dvou set stížností. Než se někam upíšete, pořádně si danou společnost prověřte! Stačí zadat její název do vyhledávače a přečíst si názory a zkušenosti ostatních.

Advokát Černý: Nemá se čeho bát

„Pokud řádně odeslal výpověď a může to doložit, pak se nemá v případě soudu vůbec čeho bát,“ řekl Aha! renomovaný pražský advokát Jan Černý. Rychle by se prokázalo, že mu seznamka další poplatky účtovala neoprávněně. „Lidem bych ale doporučil, aby si před uzavřením smlouvy pečlivě přečetli podmínky jejího vypovězení a zvážili, jestli jsou pro ně splnitelné,“ dodal Černý. Vykukové totiž používají různé triky, jako možnost smlouvu vypovědět jen v určitém období, jinak se automaticky prodlužuje.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.