Oslava medailí z Koreje: Rozjásaný Staromák, mejdan ve Vrchlabí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oslava medailí z Koreje: Rozjásaný Staromák, mejdan ve Vrchlabí

Oslav v centru Prahy se zúčastnila také stříbrná Martina Sáblíková.
Oslav v centru Prahy se zúčastnila také stříbrná Martina Sáblíková. (Michal Beránek / Sport)

Zlatem v super-G zaskočila sebe i celý svět. A včera znovu zírala údivem. To když Ester Ledeckou (22) po návratu z Koreje vítaly v Praze davy fanoušků. A slavilo se také ve Vrchlabí, kde měli mejdan další medailisté Eva Samková, Michal Krčmář a Karolína Erbanová.

Ester, Ester, Ester! Když dvojnásobná šampionka vystoupila na Staroměstském náměstí na pódium, několikatisícový dav skandoval její jméno jako jeden muž. Introvertka Ledecká v tu chvíli nevěřícně kroutila hlavou a smíchem přemáhala dojetí. „Strašně se mi třesou ruce, asi to nebude jednoduchý na začátku. Si musím trochu zvyknout,“ přiznala zimní královna rozpaky. „Chtěla bych velice poděkovat, že jste přišli a čekali v takové zimě. Tohle je neuvěřitelný. Myslela jsem si, že tady bude pár cizinců u orloje, já řeknu ahoj a bude to hotový a zase půjdu,“ vtipkovala. „Jste fakt skvělí, moc děkuju,“ dodala a dav ji znovu přerušil několik dlouhých sekund trvajícím pokřikem Ester, děkujem! Tak ještě jednou i za nás: Ester, děkujem!


Víte že…
Ledeckou nyní čeká jen dvoudenní volno, poté vyráží na další závody Světového poháru ve snowboardu do Turecka.

Přiletěli také hokejisté…Jandače zapřáhli!
Stejným letadlem jako zlatá Ester, ale bez fanfár, přiletěla do Česka také část hokejového nároďáku. Místo fanoušků je vítali jen nejbližší.
Útočníka Romana Červenku čekala na letišti manželka Veronika, česká Miss World 2010 s pětiletým synem Denisem, pusinku útěchy dostal na uvítanou od své lásky také Dominik Kubalík. A kouč čtvrtého celku olympiády Josef Jandač? Ten kromě vlastní bagáže táhl na vozíku také bednu s vybavením, které většinou vozí maséři nebo týmoví bažanti…

Nagano zažila na letišti
„Když přiletěli hokejisti z Nagana, děda (bývalý reprezentant Jan Klapáč) mě vzal na letiště. I když mi byly dva roky, pamatuju si to, byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Teď, když jsem jela na Staromák, jsem si na to vzpomněla. Říkala jsem si: Jestlipak se na mě, jednu holku, vůbec někdo přijde podívat?“ Bronzová Samková: Líbal ji Krakonoš!
Po čtyřech letech jí opět leželo rodné Vrchlabí u nohou. Snowboardistka Eva Samková (24) tu sice tentokrát slavila místo zlata jen bronz, přesto ji na náměstí vítaly dva tisíce fanoušků. I proto, že měla posilu – dalšího zdejšího rodáka, stříbrného biatlonistu Michala Krčmáře. „Je to nádherné, Vrchlabí má krásnou atmosféru. Lidé jsou tady skvělí,“ usmívala se Samková, která schytala pořádného hudlana od samotného Krakonoše.! „Je to pocta pro nás sportovce a zároveň jsem strašně rád, že nám město Vrchlabí umožnilo fanouškům poděkovat za podporu. Velmi si vážím, že přišlo tolik lidí,“ řekl Krčmář, který stejně jako Samková a další zdejší patriotka bronzová Karolína Erbanová dostal náramkové hodinky s věnováním v hodnotě 50 tisíc korun.

Dvakrát zlatá Ledecká se stříbrnou Sáblíkovou zpívaly hymnu na Staroměstském náměstí:

Video se připravuje ...




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.