Proč si hojně dopřávat sexu? 10 fyzických a psychických benefitů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Proč si hojně dopřávat sexu? 10 fyzických a psychických benefitů!

Sex pomáhá!
Sex pomáhá! (iStock)

Venku je lezavě mrazivo, stále se ještě brzy stmívá, Valentýn za námi. To je jen zlomek důvodů zalézt si s miláčkem pod duchnu a oddávat se milování. Sex také zlepšuje náladu, posiluje imunitní systém a ještě vám přidá na kráse. Je zkrátka pro lidské tělo blahodárný. Ale pozor! Musíte ho provozovat aspoň dvakrát týdně a s plným nasazením.

1. Posiluje sexuální touhu

Cítíte, že už po milování tolik neprahnete? Rada zní – milujte se častěji a posílíte tím své libido (pohlavní pud).

2. Zvyšuje imunitu

Při sexu tělo produkuje blahodárný koktejl hormonů, který imunitní systém dokáže nejen posílit, ale také ochránit před nachlazením a případnými infekcemi. Což se nyní v době chřipkové epidemie a dalších virových onemocnění dost hodí.

3. Posiluje pánevní dno

Dobrý sex je ideální cvičení na posílení svalů pánevního dna. Při milování a především při orgasmu dochází ke kontrakcím, které svaly posilují a tím se předchází inkontinenci.

4. Předchází infarktu, snižuje tlak

Pravidelný sex snižuje krevní tlak. Dva orgasmy týdně dokonce výrazně snižují riziko srdečního infarktu. V pozdějším věku dokonce až o padesát procent.

5. Prodlužuje mládí

Jestliže si často dopřáváte chvilky rozkoše, můžete počítat s tím, že si prodloužíte mládí a lidé vám budou hádat daleko méně let. Při milování totiž tělo vylučuje hormony, které brzdí procesy stárnutí.

6. Tlumí bolest

Než sáhnete po aspirinu, dopřejte si orgasmus. Ten totiž bolest zablokuje. Uvolňuje se při něm hormon, který zvyšuje práh bolestivosti.

7. Zlepšuje fyzičku

Při průměrné délce pohlavního styku 12 až 15 minut, střední intenzitě a střídání poloh spálíte asi 1675 kJ, tj. za hodinu 6700 kJ! Je to stejné, jako byste si navlékli tepláky a vyrazili rychlou chůzí na půlhodinovou vycházku.

8. Působí preventivně proti rakovině prostaty

U mužů, kteří ejakulují každý druhý den, se sníží riziko hrozby rakoviny prostaty až o třetinu. Orgasmus u žen zase snižuje riziko rakoviny prsu.

9. Zkvalitňuje spánek

Po orgasmu se do těla uvolňuje hormon prolaktin, který je zodpovědný za pocity uvolnění a ospalosti.

10. Zvyšuje atraktivitu

Pokud se často milujete, do organismu se vyplaví velké množství feromonů. Ty pak zvyšují vaši atraktivitu a lákají do vaší náruče opačné pohlaví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.