Pirát z Karibiku Kožený: Vysmátý i bez truhly zlaťáků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pirát z Karibiku Kožený: Vysmátý i bez truhly zlaťáků

Viktor Kožený
Viktor Kožený

Místo toho, aby se skrýval, rozdává úsměvy na všechny strany. Viktor Kožený (54) alias „Pirát z Prahy“, který kvůli zatykači nemůže opustit Bahamy, si užívá života plnými doušky. Přestože ho manželka obrala o všechny peníze, rozhodně si bývalý finančník nežije špatně.

Mediím se někdejší šéf Harvardských fondů Viktor Kožený vyhýbá již několik let. Možná i z důvodu, že by se neměl čím novinářům pochlubit. Jeho život není plný luxusu jako před několika lety. O všechen svůj majetek podle svých slov přišel po rozvodu s manželkou Luďkou.

Během svého podnikání Kožený nashromáždil maximálně několik desítek milionů dolarů, které během rozvodu získala manželka. „Při rozvodu s manželkou Luďkou v roce 1997 jsem přišel o všechny peníze, ale alespoň jsem zajistil děti a bývalá žena si nemůže stěžovat,“ řekl Kožený Blesku v roce 2011.
Kožený byl Česku v nepřítomnosti pravomocně odsouzen spolu se svým někdejším společníkem Borisem Vostrým na deset let a náhradě škody 12 miliard za tunelování. V roce 2005 byl na Bahamách odsouzen na dva roky kvůli uplácení ázerbájdžánských politiků. „S krysami, bez okna a kýblem místo záchodu jsem tu seděl na hliněné podlaze, platil tisíce dolarů denně právníkům a věřil, že Bahamy mě do USA nevydají, protože to je celé nesmysl,“ řekl podle Blesku Kožený.
Naposledy byl Kožený v kontaktu s médii v roce 2015, kdy do Česka vzkázal, že byznys už neřeší a věnuje se spíše duchovnu. „“Já jsem osobně šťastný, protože dělám práci, co mě neuvěřitelně baví a co je mimořádně důležitá pro budoucnost rozvoje lidstva,“ uvedl podle Blesku před časem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.