Počasí rozdělí republiku: Kde bude sníh a kde sluníčko? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Počasí rozdělí republiku: Kde bude sníh a kde sluníčko?

V Čechách by mělo být díky tlakové výši sluníčko...
V Čechách by mělo být díky tlakové výši sluníčko... (Foto ara)

Tlaková výše vymete oblohu nad Čechami. Moravané a Slezané se naopak musejí připravit na sněhové mraky. Rozdíly smaže ve čtvrtek okluzní fronta, která přinese od západu déšť.

﷯ozdíl v počasí bude viditelný i na první pohled. V Čechách by měla být obloha dnes i zítra jasná nebo polojasná, na Moravě zatažená﷯ nízkou oblačností. Nasněžit tam může až šest centimetrů.

Čím to je?

Barometr v Ašském výběžku ukáže dnes hodnotu 1022 h﷯Pa, což je poměrně vysoký tlak vzduchu. V nejvýchodnějších částech České republiky bude podstatně nižší, a to okolo 1015 hPa. „Počasí srovná čtvrteční okluzní fronta, která se nasune od západu a postupně přejde přes celé území. S sebou přinese do nížin déšť a do hor sníh,“ říká meteoroložka Dagmar Honsová.

...na Moravě a ve Slezsku napadne až šest centimetrů sněhu.

Hrozí ledovka

Zejména k ránu se může na celém území tvořit na silnicích ledovka. V noci totiž může být až -10, přes den pak teploty vystoupají většinou těsně nad nulu. V pátek se lehce oteplí a výjimečně může rtuť teploměru vystoupat až k sedmi stupňům. Stále však budou hrozit dešťové přeháňky, místy i smíšené se sněhem.

Jak bude?

Dnes: v Čechách polojasno, na Moravě a ve Slezsku oblačno, místy sněžení, den ﷯-1 až 3 °C, na horách -5 °C.


Zítra: zataženo, na horách a na severovýchodě místy občasné sněžení, v západní polovině Čech většinou polojasno, noc -6 až -2 °C, den -1 až +3 °C.

Čtvrtek: polojasno, na východě zataženo, ﷯déšť se sněhem, místy mrznoucí, noc -10 až -4 °C, den 0 až 4 °C.

Pátek: zataženo, občasný déšť se sněhem, ojediněle mrznoucí srážky, noc -2 až 2 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až -5 °C, den 1 až 5 °C, v Čechách místy až 7 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.