Nemocný Václav Glazar: Dochází mu energie a síla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nemocný Václav Glazar: Dochází mu energie a síla

Václav Glazar
Václav Glazar (Aha! – Martin Hykl)

Václav Glazar (65) pracoval jako dramaturg v televizi, vymyslel několik televizních beneficí, měl svůj kabaret, zahrál si v několika filmech a obklopoval se desítky přátel. Dnes je bohužel vše jinak. Herec zůstal sám, opuštěný a kvůli veškerým zdravotním potížím mu dochází energie a síla.

Herce nejvíce trápí, že téměř nikam nemůže a až na výjimky za ním nikdo z přátel nechodí. „Podal jsem si žádost do domova důchodů v Praze 4. Už mi sice přišlo, že ji zaevidovali, ale to pořád nic neznamená. Musím čekat, což můžu taky několik měsíců nebo let. Sám si skoro nic neudělám. Ven se sám nedostanu, špatně se mi dýchá, musím mít u sebe pořád kyslík,“ přiznal Glazar magazinu Sedmička.

„Do toho domova skutečně jít musím, už kvůli tomu, že tam budu mít základní péči a budu mezi lidmi. Přiznávám, jsem sám. Každý je sám se sebou, svými problémy, záplavou práce, nikomu samozřejmě nic nevyčítám, ale taky je pravda, že některým nestojím ani za to, aby mi třeba alespoň zavolali. Což zamrzí. Doufám, že až se dostanu do domova, můj stav se zlepší,“ přiznal herec magazinu Sedmička.
I přes vážnou situaci má Glazar ve svém okolí ještě pár kamarádů, kteří při něm stojí i v tomto těžkém období. Mezi Glazarovy přátele patří například režisér Zdeněk Troška (64) nebo publicistka Marie Formáčková (65). „Voláme si, občas se vidíme, mají toho moc a já to chápu. Jsem rád, že mám kolem sebe ještě pořád fajn lidi,“ řekl Glazar magazinu Sedmička.
„Vaškovi se původně do toho seniorského domu moc nechtělo, ale Zdeněk Troška mu promluvil do duše a Vašek uznal, že má pravdu. Tam mu bude lépe, bude o něj postaráno a hlavně se mu bude žít veseleji,“ prozradila Formáčková magazinu Sedmička.

 Na video s Václavem Glazarem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
britva
17. 2. 2018 • 13:46

Vašík je pěknej pašík zhubni 50kg a uvidíš jak budeš špacírovat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.