Medaili z olympiády chce i Samková | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Medaili z olympiády chce i Samková

Starší, zkušenější, ale stále plná odhodlání. Čtyři roky od zlata ze Soči chce Samková další placku.
Starší, zkušenější, ale stále plná odhodlání. Čtyři roky od zlata ze Soči chce Samková další placku. (Foto ČOV, ČTK)

Jihokorejské šílenství startuje. Dnes ve 12:00 zahájí slavnostní ceremoniál 23. zimní olympijské hry. Češi vytáhnou k medailím sešikovaní za mladou válečnicí – snowboardistkou Evou Samkovou (24).

Úsměv od ucha k uchu a rozverný knírek přimalovaný pod nos. Takhle ji zná celé Česko. Při cestě za obhajobou zlata z Her v Soči jí ale ještě nedávno do smíchu příliš nebylo... „Život mi píše různé příběhy a zkouší moji odolnost,“ svěřila se po lednovém úmrtí otce Romana.

Stín ze ztráty milovaného člověka ale Samkovou nezadusil. Namísto toho vyrazila se vztyčenou hlavou porvat se pod pěti kruhy o další úspěch. A to přesto, že myšlenky na sport jí čas od času přeruší vzpomínka na tatínka. „Člověku se to minimálně jednou denně dostane do hlavy, protože jsme toho spolu zažili hrozně moc,“ prohlašuje závodnice.

Kromě bitvy s démony ve vlastní hlavě teď musí uspět ještě v poslední zkoušce, tentokrát přímo na snowboardcrossové trati. Ta v Pchjongchčchangu startuje hrozivým skokem do 7,5 metrové propasti. Jenže sympatická brunetka dokáže přeprat i obavy z výšek. Do závodu navíc příští pátek vyrazí plná odhodlání. „Ambice jiné než být na bedně mít nemůžu a ani mít nechci,“ říká. I kdyby nakonec placka nedopadla, jedno už je jisté. Titul největší hrdinky české výpravy si Samková za svou vůli vytrvat a vybojovat medaili pro české barvy zaslouží už nyní.

Vlajkonoška Eva: Bez knírku na mráz
Když si měli sportovci vybrat, kdo ponese českou vlajku při zahajovacím ceremoniálu, měli jasno takřka jednohlasně. Volba padla jednoznačně na Evu Samkovou.  Na tuhletu poctu aby se vlajkonoška pořádně nabalila. V jihokorejském Pchojngčchangu totiž bude pořádný mráz. Teploty mají klesnout až k -10 °C. A zahřívat ji určitě nebude ani namalovaný knírek pod nosem. Toho se totiž kvůli slavnostnímu zahájení (od 12:00, vysílá ČT Sport) dobrovolně vzdala. „Neee. To nejde,“ zavrhla se smíchem jakékoli myšlenky na ozdobu tváře.

Na video s Evou Samkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...


Olympiáda 2018: Začaly zimní olympijské hry v Pchjongčchangu

Jednou z nejsledovanějších disciplín na olympijských hrách v Pchjongčchangu bude hokej. Na ZOH 2018 po letech nebudou startovat ty největší hvězdy z NHL, přesto tým doufá v medaile. S nadějí se vzhlíží i k dalším disciplínám, které jsou na programu. Vlajkonoška české výpravy - snowboardistka Samková, ze snowboardových disciplín ještě Pančochová nebo Ledecká, která si věří i v lyžařské diciplíně. Tradičně se spoléhá na rychlobruslařky Sáblíkovou, ale také Erbanovou. V biatlonu by mohla bodovat Vítková. Českou republiku bude celkem reprezentovat 94 sportovců, což na ZOH rekordní počet.


 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.