Soud s údajnými vrahy z Horusic: Našli je díky SIM kartám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Soud s údajnými vrahy z Horusic: Našli je díky SIM kartám!

Obžalovaní Ivan I. (37, vlevo) a Róbert S. (33).
Obžalovaní Ivan I. (37, vlevo) a Róbert S. (33). (Foto Aha! – V. Hradská)

Anonymní SIM karty, které lupiči použili v době loupeže. Ty dovedly kriminalisty až ke třem Ukrajincům, podezřelým z vraždy v dílně v Horusicích. Soudce včera práci policistů pochválil.

Policisté po maskovaném komandu, které v září 2015 přepadlo v malé firmě osm lidí a dva ubilo k smrti, pátrali více než rok a půl. K vrahům je dovedly dvě anonymní SIM karty do telefonů, na které narazili při prověřování více než 3300 čísel, které byly v době přepadení v okolí Horusic aktivní.

„Policisté odvedli neuvěřitelnou práci. Měli stovky možností, z nichž se museli dopracovat k té správné. Celý spis bych poslal na policejní akademii, mohli by se z něj učit,“ řekl soudce Petr Černý. Co se stalo

Pět útočníků přepadlo v září 2015 rodinnou firmu v Horusicích, která se zabývá opravami historických motocyklů. Majitel firmy a jeho švagr na následky zranění v nemocnici zemřeli, syn majitele byl těžce zraněn. Lupiči uprchli s 300 tisíci. Róbertu S. (33) a Ivanu I. (37) hrozí až výjimečný trest. Jejich tři komplici Vitalij Reprincev, Viktor Bobak a Andrej Smal uprchli na Ukrajinu.

Na video s vrahy se můžete podívat zde:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.