Rada Vašátko »lapil« vraha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rada Vašátko »lapil« vraha

Fotografie
Fotografie (internal)

Nedělní noční rvačka před hostincem v pražských Vršovicích skončila v lednu 1932 velkou tragédií. Na následky bodnutí nožem přímo do srdce zemřel obchodní příručí Emil Š. (†25) z Vršovic. 

Nešťastník Emil se zapletl do hospodské hádky a následné bitky. Jeden z rváčů ho potom bodl do srdce a příručí, přes veškerou snahu lékařů o jeho záchranu, neměl naději na přežití. Brzy po převozu do nemocnice vydechl naposledy. Pražská »mordparta«, které v té době šéfoval legendární vládní policejní rada Josef Vaňásek, předobraz filmového a literárního rady Vacátka, se pak zase jednou blýskla dobrou prací. Druhého dne už měl vrah Emila Š. na zápěstích ocelové náramky.

 

Na věčnost obchodního příručího poslal jistý Viktor Č. (38) z Kutné Hory. K činu se doznal, ale na svou omluvu do vyšetřovacího spisu vypověděl, že ho Emil Š. nejprve měl udeřit do hlavy. Na to Viktor Č. zareagoval bodnutím nožem do protivníkovy hrudi. Informaci o smutné události přinesl deník Večer 6. ledna 1932. „Pro svůj hrůzný čin bude se pachatel odpovídat soudu,“ uvedl dobový tisk v závěru zprávy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.