Otrávil sebe i psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otrávil sebe i psa!

… policisté zajistili na místě kromě myslivcovy pušky i plynovou bombu.
… policisté zajistili na místě kromě myslivcovy pušky i plynovou bombu. (Foto Aktu.cz)

Ani sebevražda, ani násilí, ale nešťastná náhoda! Myslivec (†53) na Kutnohorsku, kterého našli lidé na posedu mrtvého, si svoji smrt zavinil sám. Na čekané si přitápěl plynem a otrávil sebe i svého psa.

Muže v bezvědomí našli kolemjdoucí ve čtvrtek brzy ráno nedaleko vesničky Hodkov poblíž Zbraslavic. Vedle myslivcova těla ležel i jeho pes. Lékař mohl už jen konstatovat, že jsou oba mrtví. „Přesnou příčinu smrti určí pitva,“ řekla Aha! krátce poté policejní mluvčí Vendulka Marečková a s ohledem na probíhající vyšetřování odmítla sdělit další podrobnosti. Výsledky pitvy by měli mít kriminalisté k dispozici příští týden.

Neštěstí se stalo na kraji lesa…
Není jediný
Případ rozhodně není ojedinělý. Mrtvý myslivec byl nalezen loni 10. ledna také u Podbrd na Berounsku. Na posedu se udusil, když si přitápěl propanbutanovým vařičem. „Hodně myslivců si topí, ale musí počítat s tím, že topidlo spotřebuje kyslík a způsobí smrt. Člověk postupně upadne do bezvědomí, usne a udusí se nebo umrzne. To spoustě lidem nedochází,“ uvedl tehdy šéf záchranné služby Trans Hospital Bořek Bulíček.

Odborník na vlastní nebezpečí

„Používání topidel na posedech zákon ani naše stanovy nijak neupravují. To, co se stalo, je samozřejmě velké neštěstí, ale v tomto případě záleží na přístupu a zodpovědnosti každého. Jestliže si myslivec na posedu přitápí, ať už kamínky na dřevo, plynem či jinak, jedná tak na své vlastní nebezpečí,“ říká Martina Novotná (na snímku), jednatelka Českomoravské myslivecké jednoty.

Martina Novotná, jednatelka Českomoravské myslivecké jednoty

Víte, že…

… v polovině ledna byl na honu na Kutnohorsku zastřelen myslivec? O život ho nešťastnou náhodou připravil jeho kolega.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.