Zabili statkáře kvůli dědictví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zabili statkáře kvůli dědictví

Vrazi ženu donutili napsat závěť.
Vrazi ženu donutili napsat závěť. (Ilustrační foto ara)

Služebná Božena M. (17) na statku v Malonicích u Domažlic se jednoho dubnového rána 1927 nemohla doklepat na své zaměstnavatele, statkáře Tomáše K. (†58) a Annu K. (†56). Oba tou dobou byli už mrtví. Zemřeli příšernou smrtí.

Dveře bytu násilím otevřeli starosta a místní kovář a strnuli hrůzou. Kolem krku Anny K. byla obtočena smyčka, obličej byl poškrábaný. Tomáš K. zemřel v jiné místnosti, měl dvakrát rozseknutou hlavu. Starosta našel i cosi jako závěť. V ní Anna K. kostrbatě napsala, že statek i peníze odkazuje služebné Boženě M. Četníci brzy zjistili, že čeledín Jan M. (27), několikrát soudně trestaný násilník, a služka Božena M. byli milenci. Vědělo se, že oba víckrát žádali manžele K., aby jim statek odkázali s tím, že poskytnou statkáři a jeho ženě doživotní výminek. Na oděvu Jana M. našli četníci krev. Navíc zjistili, že »závěť« napsala Anna K. vynuceně, se smyčkou na krku. Statkář byl v té době již mrtvý... Čeledín i služebná byli zatčeni a jako podezřelí z dvojnásobné vraždy dopraveni do vyšetřovací vazby v Horšovském Týně. Následně se objevila zpráva, že vrahům měl pomáhat i Josef M., bratr Jana. Podle dostupné informace se Jan M. ve vazbě oběsil. Jak byli potrestáni Božena M. a Josef M., není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.