Sekyrou rozťal hlavu staršího bráchy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sekyrou rozťal hlavu staršího bráchy

Mladík vzal na bratra sekeru.
Mladík vzal na bratra sekeru. (Ilustrační foto ara)

Hrůzná bratrovražda vyvolala počátkem ledna 1932 velké vzrušení v obci Nižný Hrabovec na východním Slovensku. Mladík Michal M. tam osudnou ránou vedenou sekerou do hlavy poslal na věčnost svého staršího bratra Jana M.

O smutné události informoval deník Večer 9. ledna 1931. Podle jeho zjištění se oba bratři už delší čas hádali a přeli. Mladšímu Michalovi vadilo, že se jeho starší sourozenec choval neuctivě k jejich otci. Osudný incident popsal list takto: „Janovi se nelíbilo, že ho chce mladší bratr poučovat, dostali se do hádky, přičemž byl rozvztekleným Michalem polit vařící vodou. O něco později došlo k hádce mezi otcem a Janem, která nabyla prudkých forem. Michal během hádky vyběhl na dvůr, popadl tam ležící sekyru a sekl Jana do hlavy tak strašně, že ten skácel se k zemi a zakrátko skonal.“ Mladého vraha zatkl následně přivolaný četník, který ho odvedl do soudní vazby. „Druhého dne přišla soudní komise, která provedla pitvu zavražděného,“ poznamenal ještě deník Večer.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.