Zemřel kvůli kníru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zemřel kvůli kníru

Muž se nechal oholit, bohatá vdova ho ani tak nechtěla.
Muž se nechal oholit, bohatá vdova ho ani tak nechtěla. (Ilustrační foto ara)

Holičského pomocníka Jindřicha K. (†17) z Horní Moravice u Rýmařova ubil v dubnu 1923 neznámý vrah. Ztloukl ho tak, že nešťastník v rýmařovském špitále umřel. Muži´zákona případ poměrně brzy objasnili. Na počátku byl banální vtípek…

Na věčnost poslal mladíka dělník Robert S. (62), jeden z jeho zákazníků, který už léta marně hledal životní partnerku. Holičský pomocník mu totiž namluvil, že by o něj měla zájem jistá vdova s vlastním domkem. Chtěla by prý ovšem muže s anglickým knírkem, zatímco Robert S. nosil hustý plnovous. Dělník si tedy nechal oholit svou celoživotní vousatou chloubu. Ale brzy se ukázalo, že zmíněná vdova o něj zájem neměla – ani se zarostlou bradou, ani s knírkem. To Roberta S. rozzuřilo do nepříčetnosti. Na holičského vtipálka si počkal na odlehlém místě a tam ho zbil tak surově, že teenager zemřel. Robert S. nebyl stíhán pro vraždu, protože jeho cílem nebyla mladíkova smrt, ale výprask na pamětnou. Čelil žalobě pro těžké ublížení na zdraví, které mělo za následek zbytečný konec jednoho mladého života.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.