Britský zpěvák Elton John (70): Po 50 letech končí! Proč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Britský zpěvák Elton John (70): Po 50 letech končí! Proč?

Britský zpěvák Elton John končí.
Britský zpěvák Elton John končí. (David Malík)

Padesát let na pódiu mu bohatě stačilo. Britský zpěvák, skladatel a pianista Elton John (70) oznámil, že definitivně skončí s koncertními turné. Pro fanoušky chystá ještě jedno poslední, pak prý tenhle milovník bizarních kostýmů, paruk a brýlí s barevnými obroučkami půjde do důchodu.

Britský Daily Mail píše, že za Eltonovým rozhodnutím jsou mj. zdravotní problémy. Loni zpěvák strávil 12 dní ve špitále (z toho dva dny na JIP) s nebezpečnou bakteriální infekcí, kterou si dovezl z turné po Jižní Americe. Navíc se prý Elton přátelům svěřil, že by chtěl trávit více času se svými syny Zacharym (7) a Elijahem (5), které vychovává s manželem Davidem Furnishem (55).

Zpěvák se má k záležitosti brzy sám vyjádřit, turné ale podle bristkých listů odjede už jen jedno poslední...

Na první šnůru se Elton vydal už v roce 1970 a od té doby prodal přes 300 milionů desek. V Praze vystoupil už v roce 1984 v Paláci kultury, naposledy loni v listopadu vyprodal pražskou O₂ arenu.

Na kontě má bezpočet hitů, největší úspěch ale sklidil se songem Candle In The Wind, který zahrál na pohřbu princezny Diany (†36) a z něhož se stal nejprodávanější singl všech dob. Za hudbu k filmu Lví král dostal Elton dokonce Oscara.

Aha! Víte, že?

Britská královna Alžběta II. (91) Eltona už v roce 1998 povýšila do šlechtického stavu, a to za jeho přínos v hudbě i charitě, zejména v boji proti nemoci AIDS.

Elton John - Can you feel the love tonight

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.