Zemanová vs. Drahošová: Velký předvolební duel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemanová vs. Drahošová: Velký předvolební duel

Jednu z nich si už za pět dní Češi »zvolí« první dámou.
Jednu z nich si už za pět dní Češi »zvolí« první dámou. (Foto ara)

Jednu z nich si už za pět dní Češi »zvolí« první dámou na dalších pět let. Sáhnou po jistotě, jíž je téměř »neviditelná« Ivana Zemanová (52), nebo budou chtít změnu v podobě Eva Drahošové (66)? V čem jsou si obě manželky prezidentských kandidátů podobné, a v čem ani náhodou?

Ivana Zemanová
Věk:
52
Vzdělání: nedokončená VŠ
V manželství: 24 let
Děti: dcera Kateřina (24)

Eva Drahošová
Věk: 66 let
Vzdělání: střední knihovnická škola
V manželství: 43 let
Děti: dcery Radka (38) a Lenka (36)

IVANA ZEMANOVÁ

1/ Seznámení: Sháněl sekretářku

Ivana Zemanová: Za svým idolem, který si v porevoluční době veřejně postěžoval, že potřebuje sekretářku, se rozjela do Prahy. A už nikdy neodešla, i když ji Miloš Zeman přemlouval, ať nejprve dokončí studia romanistiky, když už jí zbývá jen dodělat diplomku.

2/ První dojem: Moc kouřil

Ivana Zemanová: Ze svého budoucího manžela byla nadšená a prý jí to zůstalo. „Vysoký, opálený s šibalskýma modrýma očima. Zaujal mě svými znalostmi, velkým přehledem a tím, že problémy řeší věcně a s klidem,“ zavzpomínala. Vadilo jí na něm jen kouření.

3/ Ambice: Adieu, studia

Ivana Zemanová: Její touha po vlastní kariéře skončila v momentě, kdy se do rozvedeného prognostika zakoukala. Vzdala se studií a brzy se jim narodila dcera. Pak se věnovala rodině.

4/ Chalupaření. Ne, Praha je lepší

Ivana Zemanová: Ač její muž miluje svoji chalupu v Novém Veselí, ona jeho nadšení nikdy nesdílela a dojížděla sem jen sporadicky.

5/ Vztah k Vysočině: Rodačka

Ivana Zemanová: Narodila se v Novém Městě na Moravě a v Bystřici nad Pernštejnem chodila do základní školy a na gymnázium.

6/ Vnoučata: Zatím čekáme....

Ivana Zemanová: „Kačka letos 1. ledna oslavila 24. narozeniny, takže dospělá je, nicméně ještě studuje a nemám zprávy o tom, že bych se v nejbližší době měla stát babičkou. Protože miluji svoji dceru, budu milovat i svá vnoučata,“ řekla.

7/ Veřejné vystupování: Mlčoch

Ivana Zemanová: Jako první dáma aspirovala na udělení »bobříka mlčení«. Svého muže doprovázela málokdy, veřejně nemluvila a sporadické rozhovory pro média dávala zásadně jen písemně.

8/ Slaměné vdovy: 10 let sama

Ivana Zemanová: Když se její muž po neúspěšné volbě prezidenta zavrtal jako jezevec na Vysočině, deset let se starala o dceru v Praze prakticky sama.

9/ Barvy: Černá stačí

Ivana Zemanová: Oblečení si prý vybírá sama. „Mám v oblibě černou barvu, což je mi často vytýkáno. Prý bych měla nosit pestřejší oblečení. Ale proč? Já mám přece pestrý život!“ namítá.

10/ Charita: Děti na prvním místě

Ivana Zemanová: Původně se bránila založit vlastní charitativní organizaci, protože prý měla špatné zkušenosti. Nyní se věnuje hlavně pomoci těm nejmenším, šokovaly ji prý totiž statistiky o týraných a zanedbaných dětech.

11/ Koníčky: Mozart a pistole

Ivana Zemanová: Má ráda prvorepublikové filmy, francouzské umění a celkově frankofonní kulturu a s oblibou poslouchá Mozarta. Překvapila ale i zálibou ve střílení a zbraních.

12/ Mazlíčci: Zlatý retrívr Darcy

Ivana Zemanová: Splnilo se jí přání a zářila jako sluníčko, když před čtyřmi lety dostala zlatého retrívra Darcyho. Ráda s ním prý chodí na procházky.

13/ Co chce změnit: Více pro média

Ivana Zemanová: Pokud se znovu stane první dámou, chtěla by prý více medializovat svoji charitativní činnost. Uvědomuje si, že v tom má mezery.

EVA DRAHOŠOVÁ

1/ Seznámení: Potřeboval písařku

Eva Drahošová: Tady byl iniciativnější její budoucí muž. Přišel na ples knihovnické školy najít si písařku, která mu na stroji přepíše diplomovou práci. Oslovil ji a zůstal s ní, i když mu nakonec diplomku kvůli záplavě vzorečků nepřepsala.

2/ První dojem: Měl moc dlouhé vlasy

Eva Drahošová: „Na první pohled jsem si říkala, že tedy nic moc. Rozhodně jsem z něj nebyla paf,“ prozradila o prvním setkání se studentem chemie na VŠCHT. Nespokojena byla prý s jeho dlouhými vlasy. Originálně ji ale na první rande pozval do galerie.

3/ Ambice: Knihovnice

Eva Drahošová: Pracovala jako knihovnice v různých akademických ústavech. „Já jsem ambice nikdy neměla a nestydím se za to. Manžel si rodinného zázemí hrozně cení,“ řekla.

4/ Chalupaření: Milovaná Vltava

Eva Drahošová: Chatu v Kamýku nad Vltavou, kterou její muž částečně postavil vlastníma rukama, miluje. „Ať už jsme byli kdekoli po světě, vždycky jsme si říkali, že nejhezčí výhled je stejně tady u nás,“ svěřila se.

5/ Vztah k Vysočině: Dětské prázdniny

Eva Drahošová: Ač Pražačka, na Vysočině jako školačka trávila prázdniny.

6/ Vnoučata: Dva krásní kluci

Eva Drahošová: Užívá si svoji roli hlídací babičky. „Staršímu vnukovi je sedm let. Je to pohodář. Jeho čtyřletý bráška chodí do školky. Jsou to děti starší dcery Radky,“ prozradila.

7/ Veřejné vystupování: Pozor na pusu!

Eva Drahošová: Mluvit s novináři či na veřejnosti se nezdráhá, i když je vidět, že v tom není příliš zběhlá. A tak jí minulý týden »ujelo«, že jejímu muži v České televizi fandí, ale musejí to tajit.

8/ Slaměné vdovy: Rok jen s dětmi

Eva Drahošová: Přes rok zůstala s malými dcerami na všechno sama, když její muž dostal stipendium na univerzitě v Hannoveru. Domů se směl přes železnou oponu podívat jen jednou za dva měsíce.

9/ Barvy: Klidně za námořníka

Eva Drahošová: Volí tlumenější barvy, nebojí se ale i divočejších vzorečků. V kampani se neváhala obléknout i do proužkovaného námořnického trika. Tvrdí, že má ráda hlavně modrou barvu.

10/ Charita: Senioři

Eva Drahošová: Svou pozornost by prý zaměřila na pomoc seniorům, a to jak v ústavech, tak i v terénní péči. Je podle ní důležité pomoci těm, kteří už se o sebe nedokážou postarat a pro rodinu je péče o ně neúměrnou zátěží.

11/ Koníčky: Jára Cimrman

Eva Drahošová: Ráda prý chodí do divadla, na koncerty a výstavy. S manželem ji pojí záliba v hudbě a humoru divadla Járy Cimrmana.

12/ Mazlíčci: Koupíme si pejska?

Eva Drahošová: Pejska sice nemá, ale na Hradě by si ho prý určitě pořídila. „Jsme velcí pejskaři, měli jsme 16 let pudla a moc nám chybí. Když potkám nějakého pejska, tak se mé srdce rozjasní,“ vysvětlila.

13/ Co chce změnit: Všude s Drahošem

Eva Drahošová: Svého muže by prý po republice i do zahraničí stále doprovázela. Právě absence u oficialit se jí prý nelíbí u stávající první dámy stejně jako její pózování se zbraněmi. Jejím vzorem je prý Olga Havlová, která „byla skromná a na nic si nehrála“.

Na video s Ivanou Zemanovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
zvonekdozahrady
22. 1. 2018 • 18:55

Zemanová vypadá mnohem lépe než ta knihovnice křivohubýho Kalouskovýho papouška.

hadaja
22. 1. 2018 • 16:33

Už aby to skončilo, nebo si Drahošová ušoupe nohy. Včera na Šlágru, tak to je fakt pecka, prvně Domovy pro seniory a teď tady to, opravdu IQ voličů pana Drahoše musí stoupat. Ti dva jsou čím dál tím víc odpornější, knihovnice už se třepe na první dámu.Prý bude pomáhat důchodcům. Zajímalo by mně jak to chce dělat, ti co jsou soběstační ji na nic nepotřebují a ti, co už bohužel jsou mimo, potřebují především laskavé a obětavé pečovatelky v ústavech dobře zaplacené. Je vidět, že vůbec neví o čem to je . Jestli neudělá reklamu jak Gregor Brzobohatá na vložky pro stařečky, to je opravdu záslužná práce.

oldedek
22. 1. 2018 • 11:45

Kéž by ta manipulace od mstivého, nenávistného "pána" s prostatou jako panic, "utečenou" cukrovkou a počůrávájícím se už i před svými voliči a kterému se už po slivovici vyzouvají sami i boty, byla poslední ... Prostě Mýla trpí nejen na nohy ale má i poruchy správného úsudku a zhodnocení situace - častá agresivita, chování "bez zábran" a porušování společenské konvence, nepřijatelného chování na veřejnosti, sobeckosti, zlomyslnosti, lhaní bez příčiny, vymýšlení si - nó prostě pro Česko PODLE JEHO SLOV 70% hloupých voličů, "nejpřijatelnější" člověk .... A ta jeho "soukupovská" divadelní hra se scénářem od Mynáře a Kecáčka je vždy tak trapná, že jí opravdu ocení jen, PODLE SLOV "pána" presidenta, právě ti 70-ti procentní voliči Zemana ....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.