Bezdomovcům lámali nohy ...a kasírovali bolestné | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bezdomovcům lámali nohy ...a kasírovali bolestné

Jen co bylo jednání zahájeno, skončilo. Jeden ze strůjců podvodů Lukáš J., nepřišel.
Jen co bylo jednání zahájeno, skončilo. Jeden ze strůjců podvodů Lukáš J., nepřišel. (Foto ara)

Rejžovali na lidském zoufalství. Dvojice podvodníků z Ostravy vymyslela plán, jak se dostat k penězům. Bezdomovcům a sociálně slabým uzavírala úrazové pojištění, a pak jim způsobovala zranění. Z jejich utrpení se radovala, většinu bolestného si nechávala. Podvést měla pojišťovny a 111 lidí o statisíce korun!

Dvojce, která plán zosnovala, pomáhalo několik dalších kumpánů. Teď všem hrozí až osm let kriminálu. „Pojď, uzavřeme s tebou úrazovou pojistku. Neboj, platit nic nebudeš, my to zatáhneme. A když si třeba zlomíš ruku, přijď, my zařídíme výplatu bolestného. Můžeš si ublížit klidně sám, ale nějak tak, ať se to nepozná,“ lákali bílé koně Pavel B. a Lukáš J.

Lidé zcela bez peněz na to slyšeli. Jako třeba spoluobžalovaná Nikola K., která se nechala pojistit a následně se šla ošetřit po úrazu levého kotníku do Fakultní nemocnice Ostrava. Pavel B. a Lukáš J. pak shrábli bolestné 14 tisíc, Nikola jen zlomek částky. Dalo se ale »vydojit« víc, a tak pokračovali. Za měsíc přišla Nikola do Nemocnice ve Frýdku-Místku, kde hlásila úraz pravého kotníku. Nohu jí přitom poranil Lukáš J. botou, kterou jí opakovaně mlátil. I tentokrát pojišťovna neváhala: vyplatila rovněž 14 tisíc. Podobný scénář měly i další případy. Obžalovaných je v tuto chvíli osm (23 až 36). Mezi nimi i ti, s nimiž Pavel B. a Lukáš J. pojistky uzavírali. Věděli, že jde o podvod, ale nic nehlásili. Všem hrozí až osm let. 10 zranění během půl roku

Osm obžalovaných není konečné číslo, budou následovat další procesy. Řada z bílých koní, která byla zraněna i 10krát během půl roku, nepřišla na výslech či je v tuto chvíli nezvěstná. „Jde o mimořádný případ. Motivem protiprávního jednání byl v tomto případě zisk,“ řekl Aha! státní zástupce Pavel Grym. „Podle názoru obžaloby jim šlo i o provizi za uzavřené smlouvy,” doplnil.

Na video obžalovaných se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.