Nezapomínejte na své zdraví: Dnes je světový den pomoci malomocným | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nezapomínejte na své zdraví: Dnes je světový den pomoci malomocným

I přes to že existuje lék na lepru nebo-li malomocenstvím, které je nazýváno též jako Hansenova nemoc, stále těmito nemocemi trpí až 11 milionů lidí.
I přes to že existuje lék na lepru nebo-li malomocenstvím, které je nazýváno též jako Hansenova nemoc, stále těmito nemocemi trpí až 11 milionů lidí. (Reuters)

Poslední neděli v lednu se slaví Světový den malomocných, který byl poprvé vyhlášen před 62 lety Raoulem Follereau.

Světový den malomocných každoročně připomíná, že malomocenství stále existuje, a že ještě dnes jsou v mnoha zemích nemocní vytlačováni na okraj společnosti. V současnosti se malomocenství nejvíce šíří v jihovýchodní Asii (připadá na ni více než polovina případů), dále v Africe a Jižní Americe, velké množství malomocných je také v Pacifiku a ve východním Středomoří.

I přes to že existuje lék na lepru nebo-li malomocenstvím, které je nazýváno též jako Hansenova nemoc, stále těmito nemocemi trpí až 11 milionů lidí na celém světě.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.