Průvodčí Jana S. (49): Dveře jsem zavřela... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Průvodčí Jana S. (49): Dveře jsem zavřela...

Kriminalisté dveře vlaku důkladně zkoumali.
Kriminalisté dveře vlaku důkladně zkoumali. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Až šest let vězení hrozí vlakvedoucí rychlíku Galán Jarmile S. (43) a průvodčí Janě S. (49). Obžaloba je viní z toho, že nezajistily dveře vlaku, ze kterých v červnu 2016 vypadla a zabila se tříletá holčička.

Tragédie se udála 24. července 2016. Matka šla po vyjetí z olomouckého hlavního nádraží se dvěma dcerami na záchod. Zatímco s jednou byla na toaletě, druhá čekala na chodbičce. Ve vysoké rychlosti se náhle otevřely špatně zajištěné dveře a podtlak vytáhl děvčátko ven. Pád nepřežilo. U soudu včera vypovídala průvodčí Jana S. „Ty dveře jsem před odjezdem vlaku zavírala. Byla jsem si jistá, že jsou zavřené,“ vypověděla včera s tím, že poslední vteřiny před tím, než se vlak rozjel, už byla nastoupená v posledním vagonu za zavřenými dveřmi.

Podle videozáznamu z nástupiště však do vlaku ještě před jeho rozjetím právě dveřmi, z nichž vypadlo děvčátko, někdo nastoupil. Záznam bude u soudu přehrán příště, až bude přítomna i vlakvedoucí Jarmila S., která včera kvůli nemoci chyběla.

 

Kriminalisté dveře vlaku důkladně zkoumali.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.