Synovec Zedníčka tragicky zemřel: Zůstala po něm devítiměsíční dcera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Synovec Zedníčka tragicky zemřel: Zůstala po něm devítiměsíční dcera!

Synovec Pavla Zedníčka Jakub Zedníček (†27).
Synovec Pavla Zedníčka Jakub Zedníček (†27). (Městské divadlo Brno)

Neopatrný manévr ho stál život! Synovec Pavla Zedníčka (68) měl 1. ledna na dálnici D1 nehodu. Jakub Zedníček (†27) opustil havarované auto a vydal se přes svodidla na druhou stranu. Smetla ho projíždějící dodávka. 

Mladý talentovaný herec, který se strýcem moderoval na TV Barrandov pořad Kurňa, co to je?, zemřel na místě, konkrétně na 192. kilometru směrem na Vyškov. Stalo se to jen třicet minut po půlnoci, kdy si ještě všichni připíjeli na Nový rok. Jeho strýce Pavla zastihla krutá zpráva na slunné Floridě, kam letěl s manželkou Hankou Kousalovou (54) oslavit první výročí jejich svatby. Okamžitě si objednali zpáteční letenky. Místo oslav v Americe je doma čeká tryzna.

Pavel je jedinou oporou pro svou truchlící sestru Dagmar (58), která se po synově tragické smrti zhroutila. Utěšit bude muset také Kubovu životní partnerku, herečku z Městského divadla Brno Lenku Janíkovou. Před devíti měsíci se stali šťastnými rodiči holčičky Mayi. Na její výchovu ale bude sama.

Pro Pavla Zedníčka je to velká tragédie, protože měl sestřina syna jako vlastního. Taky Kuba se v Pavlovi viděl. „Uvidíme, jestli budu takový herec jako strejda Čmaňa,“ říkal Jakub. Teď je už všem nadějím konec.

Jak se chovat při dopravní nehodě na dálnici?

1) Vypněte motor a zapněte výstražná světla.

2) Oblečte na sebe reflexní vestu.

3) Označte místo dopravní nehody výstražným trojúhelníkem ve vzdálenosti minimálně 100 metrů od vozidla.

4) Zjistěte, zda je někdo zraněný, poskytněte mu první pomoc a přivolejte na místo záchrannou službu.

5) Opusťte spolu s ostatními vozidlo a dálnici, kontaktujte policii a do jejího příjezdu setrvejte na bezpečném místě u dopravní nehody.

6) Pokud je to možné, přijíždějícím vozidlům signalizujte hrozící nebezpečí, zůstaňte však mimo vozovku.

Rozloučení v divadle?

„Je to velmi čerstvé. Divadlo zvažuje oficiální rozloučení s Jakubem Zedníčkem na scéně podobně jako v případě zvukového režiséra Milana Vorlíčka. Zatím není stanoveno datum, musíme brát ohled názor rodiny,“ řekla Aha! mluvčí Městského divadla v Brně Lenka Pazourková.

Kolegové v šoku:

Herečka Zdena Herfortová (71)

„Vůbec se z toho nemohu vzpamatovat. Ještě třicátého prosince jsme s Jakubem hráli v muzikálu Mary Poppins, přáli si k novému roku. Byl to strašně milý kluk, měla jsem ho ráda.“

Zpěvák Bohouš Josef (55)

„Tolik nás to s Alenkou mrzí! Jakub byl náš soused a ještě nedávno jsme si na křtu alba Dušana Vitázka slibovali, že zajdeme na pivko. Budeme to muset odložit na neurčito. Zapálíme si za tebe svíčku, Jakube!“

Zpěvačka Monika Absolonová (40)

„Zemřel Kuba Zedníček, mladej, milej, talentovanej herec a tatínek. Potkali jsme se na Mary Poppins a v televizi. Je mi to strašně líto. Upřímnou soustrast. Takové věci se nemají dít, dávejte na sebe pozor!“

Fotograf Jef Kratochvíl (74)

„Vynikající herec, bezprostřední člověk. Jakub měl našlápnuto ke skvělé kariéře. Navíc má malé dítě, o to větší je to tragédie. Jsme s Pavlem letití kamarádi, takže jsem mu tady v Brně na něj dával tak trochu pozor. Je neuvěřitelné, co se stalo.“

Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivanak
3. 1. 2018 • 10:48

Tam,kde fungují rodinné vztahy,kde se mají rádi,je to obrovská tragedie.Mám syna ve stejném věku,neumím si to představit.Jeho rodině tu nejhlubší soustrast,jeho maminka prožívá nejhorší chvíle v životě a všichni kolem ní také.Bohužel,čas vrátit nejde.Hodně sil k dalšímu životu pozůstalým.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.