Vítězka Koukalová vtipkovala, aby zahnala spleen: Mám cenu z postele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vítězka Koukalová vtipkovala, aby zahnala spleen: Mám cenu z postele

Královna českých sportovců za rok 2017 Gabriela Koukalová
Královna českých sportovců za rok 2017 Gabriela Koukalová (Michal Beránek (Sport))

Tolik by chtěla hodit flintu na záda, obout lyže a vyrazit na okruh! Jenže nemůže, aspoň ne v takovém tempu, v jakém by potřebovala. I tak si biatlonistka Gabriela Koukalová (28), vítězka ankety o Sportovce roku 2017, schovala na slavnostní vyhlášení trochu humoru.

„Jeden glóbus se mi povedlo vyhrát z postele, ten za hromadný závod loni. S touhle korunkou je to dost podobné. Nejhodnotnější ceny svého života jsem vlastně vyhrála z postele,“ povídala poté, co se dověděla, že zvítězila. Byla usměvavá, vypadala vesele, ale uvnitř svádí těžký boj. Bolavé achillovky a lýtka ji trápí už od léta a nemá žádný pevný bod, kterého by se mohla chytit.

O svém zdravotním aktuálním stavu mluvit nechtěla, ale hláškou o posteli mimoděk naznačila, že rozhodně není nad čím jásat! „Doufám, že to není poslední slovo, které jsem ve sportovní kariéře řekla, a že ještě budu moct něco přidat,“ pravila už zcela vážně. Jasněji má být v polovině ledna, kdy chce Koukalová oznámit, zda pojede na olympiádu do Koreje (koná se 9. – 25. února). Do té doby si přeje klid. Korunka Sportovkyně roku jako dar: Mami, ta je pro tebe

Rodiče Soukalovi (toto příjmení nosila Koukalová před svatbou) seděli při vyhlášení ankety Sportovec roku v pražském hotelu Hilton daleko od pódia. Fousatý táta Karel a máma Gabriela měli z dcery obrovskou radost, ale dostali něco víc, než potěšení z dalšího úspěchu.

„Korunku věnuju své mamince, která je pro mě vzorem po sportovní i lidské stránce,“ pronesla v přímém přenosu a po něm ji skutečně mámě nasadila. „I na tu dálku z pódia jsem viděla, že měla slzy v očích,“ všimla si, že ji dojala. „Znám ji, ale stejně mi vyrazila dech. Úplně mě šokovala, je to tak milé,“ usmála se maminka, která jí popřála pochopitelně hlavně to, co dceři momentálně znepříjemňuje život. „Zdraví je na prvním místě a Gabriela dělá pro opravdu hodně pro to, aby mohla zase závodit. jak to dopadne, se teprve uvidí.“ Jako bývalá reprezentantka v běhu na lyžích (má stříbro ze ZOH 1984) o tom ví své.

Na video s Gabrielou Koukalovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.