Místo na horách večeřeli v base | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Místo na horách večeřeli v base

Slavnostní večeře se zločinci nedočkali.
Slavnostní večeře se zločinci nedočkali. (Ilustrační foto ara)

Bohatou štědrovečerní večeři si na 24. prosince 1965 objednal jistý zákazník, který na nějakou tu korunu nehleděl. Dopustil se tím osudné chyby. Díky ní kriminální služba ostravské Veřejné bezpečnosti pozatýkala tříčlenný lupičský gang.

Lukulské hody se měly konat v jedné romantické restauraci uprostřed Beskyd. Už k nim ovšem nedošlo. Došlo naopak k zatýkání. Čtyři dny předtím Karel R. (22) a jeho dva komplicové uloupili větší peněžní sumu a na Vánoce to chtěli »pořádně roztočit«. Měli ovšem smůlu. Deník Rudé právo 29. prosince 1965 napsal: „Dověděla se to Veřejná bezpečnost, která se postarala o to, že několikrát trestaný Karel R. a jeho dva společníci místo na horách večeřeli ve věznici.“ A důvod k tomu byl věru pádný. Kromě už zmíněné loupeže měla trojice gaunerů na svědomí ještě několik případů přepadávání a olupování chodců v Ostravě a také různé mravnostní delikty. Celý gang putoval po zásluze před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.