Zuřivce zchladila ledová voda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zuřivce zchladila ledová voda!

Na opilce museli vytáhnout hadici.
Na opilce museli vytáhnout hadici.  (ilustrační foto ara)

Až proud ledové vody z hydrantu zchladil v únoru 1926 rozběsněného nádražáka Václava N. z České Lípy. Ten předtím na bále zbil strážníka a ve vězení, kam ho muži zákona následně eskortovali, napáchal škodu za 1800 tehdejších korun.

Václav N. byl v severočeském městě a jeho okolí pověstný jako bitkař a násilník. Jak 10. února 1926 napsaly Lidové noviny, vyváděl na plese tak, že na něj pořadatelé museli zavolat policii. To ovšem Vašek považoval za značnou potupu, takže uštědřil jednomu ze strážníků těžký boxerský direkt. Nemohlo to pokračovat jinak než odvozem zuřícího ničemy do místní šatlavy.

Tam se ovšem Václav, jak by se dalo čekat, nezklidnil. Naopak! „Rozbil okenní tabule, vytrhal okenní rámy, rozbíjel vybavení cely. Na každého, kdo se přiblížil, metal kusy dřeva a uhlí. Až hasiči jej zchladili proudem čerstvé vody z hydrantu. Stráží byl spoután a dopraven k soudu. Ze železniční služby, kde již byl ustanoven jako definitivní, byl ihned propuštěn,“ oznámily dále Lidové noviny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.