Opilce probodl nikdy neodhalený vrah | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilce probodl nikdy neodhalený vrah

Fotografie
Fotografie (internal)

Nikdy neodhalený vrah počátkem července 1916 v Pražské, dnes Moskevské ulici v Praze probodl Karla J. (†21). Malíř porcelánu z Michle se v osudný den opil a provokoval chodce. Jeden z nich ho krutě vytrestal...

Podle listu Národní politika z 3. července 1916 ho neznámý muž bodl do prsou a proťal mu srdeční tepnu. „Karel J. krvácel ústy i nosem a vyšlo z něho tolik krve, že vykopávka kolem akátu, u něhož se zhroutil, byla naplněna,“ konstatoval list. Z hostince U Cmíralů kráčel Karel, kde se opil, jak zákon káže. Z lokálu ho musela vyvést policejní hlídka. Po cestě pak Karel J. hulákal a dráždil všechny chodce.

Jeden z nich ovšem bohužel na křik a vychloubání opilého malíře zareagoval rychlým smrtícím bodnutím do jeho hrudi... Oběť zřejmě svého vraha znala, protože malířovi kamarádi, kteří kráčeli za ním, jasně slyšeli jeho poslední slova: „Véno! Co děláš?“ Pak Karel J. padl k zemi a vykrvácel. Pachatel vraždy, který rychle zmizel ve tmě, se asi jmenoval Václav. To bylo ovšem jediné, co dokázala kriminálka přes veškeré úsilí zjistit. Vražda Karla J. tak navždy zůstala »pomníkem«.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.