Jaroslav P. (22) z Děčína: Zneužil 162 dívek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jaroslav P. (22) z Děčína: Zneužil 162 dívek

Obžalovaný sexuální zvrhlík Jaroslav P.
Obžalovaný sexuální zvrhlík Jaroslav P. (Foto ČTK)

Největší pedofilní kauzu Česka začal včera řešit soud v Ústí nad Labem. Jaroslav P. (22) z Děčína vydíráním přes internet nutil dívky (nejčastěji 7 až 12) fotit a natáčet porno a masturbovat před web kamerou. Za tři roky jich zneužil 162! Sám se u toho uspokojoval.

Malé holky kontaktoval na sociální síti facebook a aplikacích skype a ICQ. Vydával se za nezletilou dívku, měl profily pod různými jmény. Z obětí mámil erotické fotografie. Když mu je poslaly, vydíráním chtěl získat další. „Vyhrožoval jim, že získané fotografie zveřejní, či je nahlásí na policii,“ popsala statní zástupkyně Lenka Letáčková.

Chtěl fotky pětileté

Po nejmladší oběti, sedmileté, dokonce požadoval, aby mu kromě sebe jen v kalhotkách nafotila svoji pětiletou sestru. Statní zástupkyně Lenka Letáčková následně četla i hrůzy, které musela prožít další dívenka: „Požadoval, aby mu poslala fotografie svého přirození a pomocí spuštěné webkamery ukazovala přirození nebo močí.“

Psychické problémy

Po přečtení obžaloby předseda senátu Jiří Bednář uvedl, že jedna z dívek utrpěla psychickou újmu. „Byl narušen její duševní vývoj. V důsledku prožitého trauma, musela změnit školu. Začala se sebepoškozovat, trpět anorexií,“ vyjmenoval Bednář s tím, že se dodnes léčí na psychiatrii. Jaroslavu P. hrozí až dvanáct let vězení.

Přiznal se a omlouval

U soudu včera Jaroslav P. vystupoval pokorně. „Doznáván se ke všem k trestným činům, které jsem spáchal,“ řekl a dodal: „Prostřednictvím tohoto soudu se všem poškozeným hluboce omlouvám. Nechtěl jsem nikomu ublížit.“ Své jednání omlouval mladickou nerozvážností a závislostí na internetu. Popřel pouze obžalobu z pohlavního zneužití dívky (11). Soudní znalci u obžalovaného nezjistili žádnou úchylku

Víte, že…

Obžaloba má 172 stran a celý soudní spis neuvěřitelných 11 500 stran? V nezkrácené podobě by její čtení u soudu trvalo pět hodin. Předseda senátu Jiří Bednář předpokládá, že hlavní líčení potrvá do června příštího roku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.